13.7 C
Київ
16.04.2024
Гірська територіальна Громада

У Гірській ОТГ за безцінь виставили на продаж комунальне майно

Гірська сільська рада 22 квітня 2021 року на сесії прийняла рішення «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності Гірської сільської ради, що підлягають приватизації в 2021 році та проведення приватизації» за номером 345-13-VIII. Згідно даного рішення приватизації підлягає лише один об’єкт: Нежитлове приміщення котельна загальною площею 426.2 кв.м., що розташоване за адресою: Бориспільський район, село Гора, вул. Науки, 1-З.

В даному приміщенні на даний час розташовано гараж для пожежної машини МПО та збереження комунального майна. Натомість, було запропоновано перенести МПО в с.Мартусівка, взявши в аренду бокси.

Детальне обговорення, причини, пояснення, заперечення, що відбувалися на сесії можна прослухати на уривку відео:

Дане рішення набрало резонансу лише, коли було оголошено аукціон і громада дізналася про стартову вартість майна, що становить лише 235633 грн. без ПДВ.

Нагадуємо “Київський регіон“ вже повідомляв, що вартість продажу лише вдвічі більшого приміщення дитячої поліклініки в Борисполі стартувала з 8,4 мільйона гривень. Тепер редакції нашого видання стало відомо, що вищезазначене приміщення розташовано на території поруч з ТОВ «Роял-Кейтерінг» і належить сім’ї голови Гірської сільської ради Дмитріву Роману Миколайовичу. В даний час ним керує дружина Дмитрів Вікторія.

За умовами аукціону переможець має обов’язково укласти угоду на три роки з Гірською сільською радою про передачу в аренду першого поверху приміщення за 1 гривню, чим ймовірно, хочуть прибрати з торгів конкурентів. То ж у жителів села виникає питання, чи не прихований інтерес голови ради є головною причиною для продажу зазначеного майна. Під постом депутата місцевої ради Карасевича Олександра в мережі Facebook Наталя Лютікова зазначає важливу інформацію про вартість земельної ділянки: «Я вважаю, що в цій ситуації є інший не менш важливий за ступенем цинізму, нахабства та корупційної ненажерливості момент. Це земля. Під будівлею є величезна земельна ділянка, яку у разі прихватизації котельної громада однозначно втратить. А це від 2-х до 4-х гектарів (!). Немає сенсу писати, що мінімальна ринкова вартість цієї землі стартує з 10 000 000 (десяти мільйонів) гривень. Схоже, всім на то начхати. Здається, більшість народу в громаді кайфує від того, як Рома збагачується за їх рахунок.», «Однозначно, це корупційна спецоперація. І депутати виступили подільниками голови в цьому. Хтось можливо, через необізнаність, хтось з примусу, а хтось за гроші або обіцянки».

Ще один цікавий момент, про який варто повідомити – це результати голосування за відповідне рішення місцевої ради. Більшість, хто підтримав дане рішення, були чинними або майбутніми співробітниками Гірської сільської ради, обіймаючи певну посаду апарату Виконавчого комітету. Вони виділені оранжевим кольором. Секретар та голова ради обрамлені рожевим та червоним кольорами відповідно.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Схожі записи

Громада та влада села Гора проти планів невідомих осіб захопити земельні ділянки

На Бориспільщині чоловік старости села погрожував життю односельця

Місто Бориспіль з аеропортом з’єднає велодоріжка

Напишіть коментар