12 C
Київ
27.04.2024
Броварська ОТГ

У Броварському районі побудують потужну птахофабрику

У Требухові планують побудувати перепелину птахофабрику потужністю в 1 тону на добу. ТОВ «Корисна птаха» планує побудувати птахофабрику у селі Требухів, що у Броварському районі, повідомляє БроМедіа.

Проєкт передбачає будівництво 6 корпусів: пташник для несучок, пташник для молодняка, адміністративний, господарський, забійний цех, КПП. На сайті Броварської міськради опублікували повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля майбутньої ферми. Наразі очікують висновок від громадськості щодо подальшої діяльності підприємства.

Як зазначено в документі, ТОВ «Корисна птаха» планує будівництво на земельній ділянці з кадастровими номерами: 3221289000:06:006:0060, 3221289000:06:006:0059, 3221289000:06:006:0057 загальною площею  1,1357 га.

На ділянці планується розмістити 6 корпусів:

  • корпус 1 – пташник для несучок;
  • корпус 2 – пташник для молодняка;
  • корпус 3 – адміністративний;
  • корпус 4 – господарський;
  • корпус 5 – забійний цех;
  • корпус 6 – КПП.

Потужність ферми складає 125 тисяч голів. На території буде розміщений забійний цех розрахунковою потужністю до 5000 гол/день (1 тонна).

Можливий вплив на довкілля наступний:

  • клімат і мікроклімат – при впровадженні планової діяльності на клімат і мікроклімат активних і масштабних впливів не передбачається. Вплив планової діяльності на клімат та мікроклімат під час будівництва визначається виділенням парникових газів при згоранні палива у двигунах внутрішнього згоряння автотранспорту та спецтехніки. Вплив має тимчасовий характер.
  • повітряне середовище – викиди забруднюючих в період будівництва внаслідок експлуатації будівельної техніки та автотранспорту, виконання планувальних, зварювальних та фарбувальних робіт. Під час експлуатації перепелиної ферми джерелами викидів буде вентиляційні системи пташників та забійного цеху, дизельгенератор та автотранспорт; концентрації шкідливих речовин в повітрі не повинні перевищувати нормативів відповідних ГДК;
  • геологічне середовище – будівництво та експлуатація проєктованого об’єкту не спричинить змін геологічної та структурно-тектонічної будови в даній місцевості; не призведе до виникнення карстових і селевих явищ, зсувів; не викличе змін стану і властивостей масивів порід, що призводять до деформації земної поверхні. В ході експлуатації проєктованого об’єкта додаткового екологічного навантаження на геологічне середовище не передбачається. У зв’язку з відсутністю наднормативного впливу проєктованого об’єкта на геологічне середовище, заходи по запобіганню або зменшенню розвитку геологічних процесів або явищ проєктом не передбачаються;
  • водне середовище – вплив на водне середовище буде здійснюватися внаслідок використання води на  технологічні, господарсько-побутові та протипожежні потреби. Технологічні рішення в частині водопостачання та водовідведення комплексу забезпечують ефективне використання ресурсів, застосовуючи сучасні методи очищення і обробки води, а також очищення стічних вод і обробки осадів і шламів для подальшої їх утилізації;
  • ґрунти, земельні ресурси – в процесі виконання будівельних робіт здійснюватиметься тимчасовий механічний вплив на ґрунт, який виключається після завершення будівництва та благоустрою території. При експлуатації об’єкту планованої діяльності, вплив на ґрунтовий покрив виключається, оскільки, згідно проєктним рішенням, все обладнання розміщується на території з твердим покриттям, яке виключає забруднення ґрунтів та підземних водоносних горизонтів в разі виникнення аварійних ситуацій. Таким чином, за умови виконання передбачених проєктом заходів, вплив на земельні ресурси буде зведений до мінімуму.
  • поводження з відходами – виробничі, експлуатаційні відходи передбачено передавати стороннім організаціям згідно укладеним договорам, при наявності відповідної ліцензії. Будівельні відходи розміщуються в місці видалення відходів підприємства. Побутові відходи передаються згідно укладених договорів спеціалізованим організаціям.
  • рослинний і тваринний світ – на території розміщення земельної ділянки ТОВ «КОРИСНА ПТАХА» впливи, обумовлені будівництвом на рослинний і тваринний світ характеризуються як низькі, дуже низькі або відсутні. Будуть передбачені дії, направлені на зменшення можливих ризиків щодо порушення природного рослинного покриву(у разі його наявності) при будівництві. По завершенню будівництва буде виконано благоустрій територій підприємства, задіяної під будівництво, з озелененням площ, вільних від споруд і будівель;
  • навколишнє соціальне середовище – соціальна організація прилеглих територій, умови проживання місцевого населення, діяльність житлово-цивільних об’єктів в ході запланованої діяльності не порушується. Пам’ятники історії, культури, природоохоронні  і археологічні об’єкти в межах ділянки розміщення підприємства та поруч з ним відсутні;
  • шумове навантаження – основними джерелами шумового навантаження при проведенні будівельних робіт є автотранспорт та будівельна техніка, при експлуатації об’єкта – технологічне та вентиляційне обладнання.

Починаючи з 30 червня протягом 20 робочих днів громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності майбутньої ферми ТОВ «Корисна птаха».

Планована суб’єктом господарювання діяльність може мати значний вплив на довкілля і, отже, підлягає оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Оцінка впливу на довкілля – це процедура, що передбачає:

    • підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля;
    • проведення громадського обговорення планованої діяльності;
    • аналіз уповноваженим органом звіту з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, іншої інформації;
    • надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля, що враховує результати аналізу;
    • врахування висновку з оцінки впливу на довкілля у рішенні про провадження планованої діяльності, зазначеного у пункті 14 цього повідомлення.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше Київський регіон вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Всі зауваження просять надсилати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки та контролю:

  • поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35;

  • Тел. +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 206-31-50;

  • E-mail: [email protected]. Контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю, тел.: +38 (044) 206-31-13.

Матеріал підготовлено сайтом БроМедіа.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Київська_обласна_рада #Бровари

Схожі записи

У Броварській ОТГ хочуть скасувати оренду двох ділянок на 2,3 га

Екс-голова сільради з Київщини відбуває строк у Житомирській колонії

У Требухові виник скандал через ігнорування запитів місцевих жителів

Напишіть коментар