18.7 C
Київ
25.04.2024
Бориспільська ОТГ Гірська територіальна Громада

Місто Бориспіль з аеропортом з’єднає велодоріжка

Між Гірською ОТГ, Бориспільською ОТГ і ДМА «Бориспіль» планується будівництво велодоріжки, яка йтиме від аеропорту до вулиці Київський Шлях — у районі 35 кілометру. На сьогодні юристи вивчають можливості для його спільного фінансування з трьох бюджетів — одного державного і двох місцевих. Буде виготовлено проектну документацію, визначено частку фінансового вкладу для кожного з учасників домовленості, – повідомляють “Вісті”.

«Ми вийшли на летовище з ініціативою з’єднати велодоріжкою аеропорт і місто, — розповідає заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун. — Аеропорт ідею підтримав, оскільки там уже проводили опитування з цього приводу. Дуже багато працівників зазначили, що вони мріють, щоб аеропорт і місто з’єднувала велодоріжка. Тому така «дорога здоров’я» обов’язково буде побудована. У майбутньому її планується продовжити вздовж Київського Шляху — велодоріжка по місту буде єдиною для двох зустрічних смуг, і йтиме поряд із трасою у напрямку від Аеромолу до центра міста. Велосипедистам не потрібно буде перетинати проїжджу частину».

Пан Горкун також зауважив, що продовження проекту — це перспектива майбутнього. Нинішнім ремонтом Київського Шляху велодоріжка не передбачена. Для неї потрібно буде виготовляти окрему проектну документацію.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Гірській ОТГ за безцінь виставили на продаж комунальне майно

Інавгурація новообраного мера Борисполя Володимира Борисенко та його перша ініціатива

У селі Кучаків на Бориспільщині відремонтували дорогу

Напишіть коментар