11.5 C
Київ
27.04.2024
Київська обласна рада

Профінансовано лише два з 24 бюджетних медзакладів Київщини. Відео

“Зараз важливо фахово підготуватися до нової сесії та справедливо розподілити бюджет Київської області”, – наголосила заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова. Що саме не так з раніше прийнятим бюджетом Київщини розбирався редактор нашого “Київського регіону” Євген Цяпенко.

“Відбулася лише одна сесія і майже кожне питання, яке голосувалося на ній сесії – було проголосовано з порушеннями. Нам же в сесійну залу в день голосування принесли аж три проєкти бюджету. Такого ніколи не було!  Жоден депутат його не те що не розглядав [на комісіях], а, навіть, не був ознайомлений. Обласна адміністрація завела цей бюджет  на свій розсуд. Як такий бюджет був тоді проголосований – питання до депутатів, які це зробили”, – дивується Тетяна Семенова та наголошує, що бюджет області має бути обгрунтованим. Відео:

На Київщині зараз функціонують 69 об’єднаних територіальних громад. Київська обласна рада є власником 130 комунальних підприємств. Тому, на думку Тетяни Семенової “особливо треба звернути увагу на такі комунальні некомерційні підприємства як наші медичні заклади, де жителі Київщини отримують необхідні спеціалізовані  медичні послуги.

На Київщині 69 ОТГ, в яких Київська обласна рада є власником 130 комунальних підприємств

Що ми бачимо зараз?  В бюджеті   що був раніше прийнятий депутатами фінансуються лише два заклади з 24. Як вижити іншим. – невідомо. В програмі «Здоров’я Київщини» я теж не бачу ніяких пропозицій як існувати цим медичним закладам. Ми маємо зараз на них звернути увагу та допомогти фінансово”.

Ми маємо зараз звернути увагу на медичні заклади Київщини та допомогти фінансово

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що у Борисполі виставлено на продаж будівлю місцевої поліклініки.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Завершуючи відповідь на надскладну тему фінансування медичних закладів Київщини, Тетяна Семенова констатувала, що “на 1 квітня договори НСЗУ наших в медичних закладах по пакетах, згідно який вони отримують кошти – зменшені в рази. Зараз ми плануємо негайну зустріч керівників наших комунальних некомерційних підприємств з представниками НСЗУ, де будемо разом приймати рішення, як вижити цім медичним закладам”.

Фото Євгена Цяпенка та з мережі інтернет

Схожі записи

Київщина зустрічає Новий рік без нового обласного бюджету. Відео

Скляров у шосте переносить сесію Київської облради

В облраді звернули увагу на формування культу особи голови КОДА за бюджетні кошти

Напишіть коментар