10.4 C
Київ
24.04.2024
Агресія росії Бородянка Децентралізація Селищна рада

У Бородянці заявляють про тиск зі сторони народної депутатки

Перше, що отримало селище Бородянка, після того як стало єдиною на Київщині громадою зі статусом експериментального проєкту з відбудови – так це численні скандали. 

Якщо для мешканців, що втратили своє житло в результаті російських обстрілів, проєкт з відбудови – це шанс на початок нового життя, то, як повідомляє* сайт “Погляд” – “для організованої злочинної групи на чолі з колишнім головою Олександром Сахаруком це шанс заволодіти коштами на відбудову”.

Нагадаємо, що колишній голова Олександр Сахарук відновився на своїй посаді тільки після деокупації пару місяців тому. І, як стверджує сайт “Погляд”, “замість того, щоб знайти діалог з депутатами та почати відбудовувати постраждалу від російської окупації громаду, Сахарук разом із народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк розпочали щоденну політичну травлю секретаря селищної ради Георгія Єрка, адже Єрко заважає цій групі розкрадати кошти на відновлення”.

Скріншот з сайту АА “Погляд” (www.pogliad.com)

Як тільки Єрко зробив заяву про необхідність прозорого фінансування відновлення, нардепка Василевська-Смаглюк особисто приїхала в Бородянку, щоб відсторонити Георгія Єрка з посади секретаря селищної ради. Така поведінка Народного депутата України може розцінюватися і як прямий тиск з боку представника парламенту на місцеве самоврядування.

Депутатам селищної ради вже вибірково вручені повістки та проведені «маски-шоу», – повідомляє телеграм-канал Бородянська територіальна громада.

Як стверджує “Погляд”, – через свої звʼязки Ольга Василевська-Смаглюк організувала вручення повісток до військомату опозиційним Сахаруку та його ОПГ селищним депутатам. Також, користуючись службовим становищем, направила комплексні перевірки на підприємства депутатів Бородянської селищної ради аби перешкодити місцевим депутатам у їхній роботі.

Також стало відомо, що Олександр Сахарук, маючи бажання закріпити потрібні компанії за підрядами, почав активне призначення на посади архітектора громади та комунальних установ осіб органів місцевого самоврядування – організувавши своєрідний підкуп депутатів призначеннями на посади.

Як повідомляється, депутати селищної ради вже готують відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського, спікера Руслана Стефанчука, а також до Ради Європи з метою недопущення тиску з боку Народної депутатки Ольги Василевської-Смаглюк на депутатів місцевої ради.

*Дана публікація базується на матеріалах, які оприлюднені на сайті АА “Погляд” (www.pogliad.com)

#КиївськаОбласть #Бородянка #ВасилевськаСмаглюк #ОлександрСахарук #БучанськийРайон

Підписуйтеся на наші новини:

На території сільського стадіону у Підгірцях (Козинська територіальна громада) зібралися прихожани місцевої релігійної громади та одноголосно затвердили перехід своєї громади до Православної церкви України.

ВІДЕО:

#КиївськаОбласть #Підгірці #Козин #ОбухівськийРайон

Підписуйтеся на наші новини:

Журналіст видання “Слово і Діло” заявляє про тиск правоохоронців

Замість того, щоб боротися з мафією у Білій Церкві, про яку говорив Президент Зеленський, місцеві правоохоронні органи прийшли з обшуками до мене – громадського активіста та журналіста – розповідає у своєму відео Геннадій Прищепчук.

“Вилучити документи на будівлі? Друзі, я відразу їм сказав, що віддам будь-які документи. Але їм не потрібні мої документи. Їм потрібно показати що мене, Геннадія Прищепчука обшукали. Знайшли не знайшли – це вже їм не цікаво. там крім моїх трусів і майок нічого не має. У мне шість дітей і п’ять внуків – що тут можна знайти?”, – запитує Прищепчук.

“30 чоловік співробітників поліції та СБУ приїхали до мене. З відеокамерами. А чому ж ви з відеокамерами не шукали бандитів, які мене побили? Справу про побиття вони сховали, а тепер вирішили і мені рота закрити”, – впевнений Геннадій Прищепчук.

ЩО БУЛО РАНІШЕ:

“У мене все було нормально, поки я не почав розслідування діяльності секретаря Білоцерківської міськради Дмитра Киришуна. Я вважаю, що не може людина їздити та стріляти з танку на полігоні, а видавати, наче він це робить на фронті. Я сказав, що це не правильно і засудив це. Денис Киришун не служив в армії, навіть. Де він взяв лейтенантський квиток – я не знаю”, розповідає Прищепчук.

Після цього, як розповідає Геннадій Прищепчук, спочатку двоє людей погрожували його доньці, а потім інші двоє молодиків напали вже на самого журналіста.

“Вони своїми ресурсами будуть намагатися і надалі вплинути на мене, на мою родину. Якщо вони два рази це вже робили – будуть намагатися і третій, і четвертий рази”, – впевнений журналіст.

#КиївськаОбласть #БілаЦерква

Підписуйтеся на наші новини:

Багато хто з жителів Київщини сприймає пожежну службу, як єдину державну організацію, яка підпорядковується ДСНС. Але часто, особливо в сільських районах, першими на порятунок приїжджають не співробітники ДСНС, а ось такі рятувальники з добровільних пожежних команд.

Багато хто з них це робить на волонтерських засадах у вільний від основної роботи час.

ПОЖЕЖНА ОХОРОНА

ПРО ЯКУ ВИ НЕ ЗНАЛИ

“Київський регіон” в рамках медіапроєкту #наші буде і надалі розповідати про роботу та потреби таких рятувальників.

Відео Євген Цяпенко, “Київський регіон”:

Більшість громад не можуть самі організувати та фінансувати пожежні команди та потребують допомоги, в тому числі і зі сторони керівництва Київської області.

На сьогодні у Київській області функціонує лише 44 місцеві пожежні команди зі 124-х необхідних. І їхні можливості вкрай обмежені. Недостатня кількість персоналу на чергуваннях, застаріла техніка, нестача оснащення, спецодягу та засобів зв’язку змушує наших героїв-пожежників робити надскладні зусилля, аби справлятися з непростими викликами, які диктує війна.

#КиївськаОбласть #Сеньківка #БориспільськийРайон #рятувальники

Підписуйтеся на наші новини:

Схожі записи

У Ржищеві вирішуватимуть долю проросійської партії у міськраді

Оновлено інформацію щодо ситуації в районах Київщини

Меморіальну дошку загиблому земляку відкрили на Кагарличчині

Напишіть коментар