8.4 C
Київ
19.04.2024
Гірська територіальна Громада

Громада та влада села Гора проти планів невідомих осіб захопити земельні ділянки

E pur si muove! І все ж вона рухається!

“Не лише планета [рухається], як з’ясував Галілей, а й наш рідненький чорнозем на наших ділянках.  Уявляєте, ще вчора ваша ділянка була у кадастрі, але на 40 м. далі, а сьогодні тут уже чужа земля. Вчора біля вашої ділянки мала бути дорога, а сьогодні ви маєте віддати частину свого угіддя для… влаштування дороги”, – дивується тому, що відбулося у рідному селі Гора Олександр Дідок.
Все почалося з того, що з початку 2021 року на публічна_кадастрова_карта в с.Гора, як гриби після дощу, то там то сям почали з’являтися нові ділянки, а деякі комунальні стали приватною власністю. Особливу увагу привернули 8 нових ділянок по 25 соток кожна по вул.Центральна за заправкою “БРСМ”. Всі ці ділянки були занесені в реєстр в один день з послідовними порядковими номерами на одну фізичну особу. А потім почали майже одразу перепродуватися, у деяких вже новий власник, а вартість кожної сягає 20-30 мільйон гривень.
Але питання в іншому: до цього тут були зовсім інші ділянки, які … “пересунули”! Пересунули й ті що за ними, ба більше — ще декілька рядів ділянок за ними: загалом майже сотня ділянок змінила розташування! І якщо до цього між ними були передбачені розриви під дороги, то всі ті дороги зникли. Сюрприз – тепер для влаштування дороги попередні власники мають віддати частину своєї землі.

Та найцікавіше: невідомо хто отримав “смачні” фасадні ділянки, а для решти “пересічних українців” як завжди “вільної землі немає”. Хоча імена власників і відомі, але хто вони – питання. Єдине, що об’єднує всі нові ділянки, то це безпосередній виконавець – інженер-землевпорядник Листовничий П.П., – пояснює пан Дідок.

на десятки метрів “посунули” ділянки з фасаду, а вартість НОВих ФАСАДНих за оцінкою
сягає 27 мільйонів – олександр дідок
Висловлюють занепокоєння і голова Гірської територіальної громади Роман Дмитрів, який опублікував Звернення до прокуратури, СБУ та УСР ДСР Нацполіції щодо можливого незаконного привласнення комунальної землі. 
  
У зверненні пан Дмитрів вказує, що без відому Гірської громади та сільської ради у приватну власність третім особам було передано 4,47 гектарів землі в с. Гора (вздовж вул.Центральна, по вул.Тихій та ще одна ділянка за фермою).
без відому Гірської громади у приватну власність третім особам було передано
4,47 гектарів землі – Роман Дмитрів
Станом на сьогодні ділянки вже розділені та кожній присвоєно кадастровий номер. Наразі, Гірською сільською радою направлені листи до Бориспільської окружної прокуратури, Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області та Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ з проханням перевірити інформацію та відкрити кримінальне впровадження! Також просимо накласти арешт на дані земельні ділянки, – пишеться у зверненні.
Будемо сподіватися, що наміри влади с.Гора щирі і земля справедливо буде повернута власникам.
Не дивлячись на повідомлення голови Дмитріва та Гірської сільської ради про звернення до різноманітних правоохоронних органів з даного приводу, громадська організація “А-ГОРА” так само паралельно звертається до відповідних державних органів та правоохоронців з проханням перевірки викладених фактів.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Місто Бориспіль з аеропортом з’єднає велодоріжка

На Бориспільщині чоловік старости села погрожував життю односельця

Мега-кладовища на території Бориспільського району не буде – КОДА

Напишіть коментар