2.7 C
Київ
20.04.2024
Макарів

На Київщині суд виправдав голову сільради, яку звинуватили у підробці документів

Київський регіон“ з’ясував, що Бородянський районний суд Київської області в особі головуючого судді Стасенка Г.В. визнав невинуватою голову Яблунівської сільської ради* (ОСОБА_1) у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, і виправдати її у зв`язку з недоведеністю складу кримінального правопорушення в її діянні.

*“Київський регіон” також дослідив, що головою Яблунівської сільської ради Макарівського району, з 26 березня 2006 року по 31 листопада 2010 року, працювала Макій Катерина Іванівна.

ОСОБА_1 обвинувачувалася в тому, що вона, перебуваючи на посаді Яблунівського сільського голови* Макарівського району Київської області, будучи в силу займаної посади наділеною організаційно – розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, тобто згідно з приміткою 1 до ст. 364 КК України будучи службовою особою, склала та видала завідомо неправдивий офіційний документ.

Так, Яблунівський сільський голова* ОСОБА_1, в кінці травня 2008 року, перебуваючи в своєму службовому кабінеті в приміщенні Яблунівської сільської ради Макарівського району по вул. Миру, 3 в с. Яблунівці Макарівського району Київської області, діючи умисно, будучи службовою особою органу місцевого самоврядування, достовірно знаючи про те, що рішенням двадцятої сесії Яблунівської сільської ради Макарівського району Київської області п`ятого скликання від 28 травня 2008 року за № 177 не надавався дозвіл на виготовлення технічної документації для передачі земельної ділянки у власність ОСОБА_2 площею 0,18 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, усвідомлюючи те, що при прийнятті рішення № 177 на сесії Яблунівської сільської ради 28 травня 2008 року таке питання не розглядалося та відповідне рішення не приймалося, видала та засвідчила своїм підписом та відтиском гербової печатки Яблунівської сільської ради завідомо неправдивий офіційний документ – витяг з рішення двадцятої сесії Яблунівської сільської ради Макарівського району Київської області п`ятого скликання від 28 травня 2008 року за № 177 про надання дозволу на розробку технічної документації для передачі земельних ділянок у власність ОСОБА_2 площею 0,18 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, який в подальшому передала невстановленій особі для оформлення на ОСОБА_2 права власності на вищевказану земельну ділянку.

Дії ОСОБА_1 були кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 КК України, як складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Суд, аналізуючи досліджені докази, погодився з тим, що три зазначені документи, які були підписані обвинуваченою ОСОБА_1 , а саме: витяг з рішення Яблунівської сільської ради Макарівського району Київської області № 177 від 28 травня 2008 року, додаток № 3 до рішення Яблунівської сільської ради Макарівського району Київської області № 177 від 28 травня 2008 року та додаток № 2 до рішення Яблунівської сільської ради Макарівського району Київської області № 176 від 28 травня 2008 року мають істотні розбіжності щодо надання земельної ділянки ОСОБА_2 і щодо цільового призначення земельної ділянки.

Але оцінюючи досліджені докази в межах висунутого обвинувачення, суд вирішив, що в ході судового розгляду стороною обвинувачення не було надано достатніх та допустимих доказів на доведення наявності в діянні ОСОБА_1 складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, і висунуте проти ОСОБА_1 обвинувачення ґрунтується лише на припущеннях, а тому за цим обвинуваченням ОСОБА_1 необхідно виправдати, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 373 КПК України .

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Дніпро #екологія #кримінал

Автор фото Андрій Макуха

Схожі записи

У пожежі поблизу Макарова загинула людина

У селі на Макарівщині знайшли великий схрон боєприпасів

У трьох районах Київщини створили цифрові освітні центри для дітей

2 коментарі

Lothar 01.07.2021 о 21:31

Ааа, я понял! “ОСОБА_2” – это Стасенко Г. В., и к гадалке не ходи! )

Відповіcти
Алексей 01.07.2021 о 22:09

никогда справедливости не будет все судьи продажные взяточники простые люди сидят/а другие платят за воровство делятся и на свободе

Відповіcти

Напишіть коментар