12 C
Київ
27.04.2024
Ржищів Технології

На Київщині працюють над формуванням сучасної електронної карти області

Нещодавно у відкритих джерелах з’явилася інформація про те, що керівництво Ржищівської ОТГ провели зустріч з представником компанії «Візіком» Раданом Бердником.

Територіальні громади потребують карт

Прецедент такої зустрічі цікавий тим, що це один з перших в нашій області (а можливо й Україні) проект з розробки повноцінної електронної карти окремої територіальної громади. Власне кажучи, Ржищівська ТГ буде першою з собі подібних. Прогнозований результат кооперації — максимально точна карта місцевості з вулицями, номерами будинків, інфраструктурними і просто знаковими об’єктами.

Чому не Google maps?

А як же Google maps, чому просто не взяти їх найвідоміші у світі карти, що й так роблять практично всі? Для чого морочити собі голову в ситуації, коли є умовно-безкоштовний продукт і він вже готовий до вжитку?

Причин для цього кілька, але, головна одна — якими б не були карти Google, сам процес їх формування практично позбавлений уточнення на місцевості. Іншими словами, Google maps це надзвичайно якісна розшифровка супутникових знімків. Різниця між ним і тим же українським картографічним сервісом Візіком у підході. Останній, крім вже вказаної обробки даних супутника задіює необхідний для уточнення людський фактор. У Ржищеві, Обухові, Іванкові тощо.

Співпраця з тергромадами, а нею є кропітка деталізація елементів місцевості дозволила Візіком відображати на карті України в цілому (і Київщини, зокрема) всі адреси, від ТРЦ у столиці до «шевченкової хатки» на хуторі.

Для уточнення адрес картографи працюють з місцевою владою, зокрема, у Ржищеві. Допомагають субпідрядники, землевпорядники, клієнти-таксисти, інколи навіть краєзнавці і місцеві дослідники.

Окремий від забудови і адрес напрямок роботи — нанесення і корекція інфраструктурних елементів, таких як, приміром, школи, лікарні, сільради, готелі.

Для чого це тергромадам?

Це питання риторичне, втім, відповідь на нього дуже проста —  якісні геодані це обов’язковий елемент  технологічного прогресу.

Зокрема, вони дозволяють тегромадам

  • працювати з таким актуальним зараз внутрішнім туризмом,
  • розвивати торгівельну інфраструктуру і логістичні зв’язки,
  • оптимізувати транспортні потоки і налагодити ритейл,
  • допомогати у роботі різноманітним екстреним службам і ще багато чого іншого.

Насамкінець зауважу, що, крім місцевих ентузіастів  і субпідрядників в процесі уточнення локацій задіяні нейронні мережі. Простими словами це штучний інтелект на основі машинного навчання. У Візіком є свої розробки для якісного і детального розпізнавання будівель, рослинності тощо на основі супутникових знімків.

Його використання необхідне для формування сучасної електронної карти. Такої, яку в найближчій перспективі отримає Ржищівська територіальна громада.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Візіком #Радан_Бердник #Ржищів

Фото з Ржищівського міськвиконкому та та сайту Візіком

Схожі записи

У міському парку Ржищева вандали потрощили новорічні прикраси та зламали ялинку

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

Ліні Костенко присвоїли звання «Почесний громадянин Ржищева»

Напишіть коментар