10.9 C
Київ
24.04.2024
Наша історія Поезія Ржищів

Ліні Костенко присвоїли звання «Почесний громадянин Ржищева»

Генія нашої сучасності Ліну Костенко не забувають на її малій Батьківщині у Ржищеві, – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон».

Першим пунктом у порядку денного 31-ї чергової сесії Ржищівської міської ради було розгляд питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Ржищева» нашій видатній землячці Ліні Василівні Костенко.

“Постать Ліни Костенко, як морального авторитета української нації є надзвичайно значущою в Україні й поза її межами. Ми пишаємося, що така талановита на весь світ особистість народилася в Ржищеві й тут минули її дитячі роки. Щорічно у нас відбуваються літературні читання та вечори присвячені творчості Ліни Костенко”, – розповіли “Київському регіону” у міськраді міста.

Депутати одноголосно

підтримали таке рішення

“Жителі нашого міста звернулися до мене з пропозицією надати нашій видатній поетесі це звання. І на останній сесії ми ухвалили це рішення. І, на мій погляд, це найменше, що ми можемо зробити для шанування творчості Ліни Костенко, але це важливий мессидж визнання від земляків до своєї улюбленої культурної діячки”, – прокоментувала “Київському регіону” рішення сесії голова Ржищівської міської територіальної громади Крістіна Чорненька.

Нагадаємо, найвідоміша сучасна українська поетеса та письменниця Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року саме у Ржищеві. У 1967 році разом з Павлом Тичиною та Іваном Драчем вона була номінована на Нобелівську премію з літератури.

У 2005 році вона ще раз вразила українську спільноту, коли відмовилася від звання Героя України. Тоді вона, сказала, що “Поетам для спілкування з Народом потрібно тільки Слово та Ніякі брязкальця я не візьму!”.

Ніякі брязкальця

я не візьму! – ліна костенко

Сподіваємося, добру пам’ять від земляків письменниця прийме більш прихильно.

Авторка поетичних збірок:

  • «Над берегами вічної ріки» (1977),
  • «Неповторність» (1980),
  • «Сад нетанучих скульптур» (1987),
  • роману у віршах «Маруся Чурай» (1979,
  • Шевченківська премія (1987),
  • поеми «Берестечко» (1999, 2010).
  • у 2010 року опублікувала перший прозовий роман «Записки українського самашедшого», який став одним із лідерів продажу серед українських книжок у 2011 році.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На Арсенальній площі демонтували пам‘ятник зрадникам гетьмана Мазепи

У Борисполі буде вулиця імені Чорних Запорожців

Верховний суд хоче переглянути судову практику через Садибу Терещенків

Напишіть коментар