20.04.2024
Кримінал Служба безпеки України

Посадовицю Нацакадемії аграрних наук викрито на корупції

СБУ викрила на корупції посадовицю Національної академії аграрних наук України та двох її посередників, – повідомляє ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Служба безпеки попередила корупційну схему під час користування земельними масивами Національної академії аграрних наук України. До протиправної оборудки причетна заступниця директора одного з інститутів вказаної наукової установи.

Посадовиця намагалася «нажитися» на фермерському господарстві, яке проводило сільськогосподарські роботи з оброблення земельних угідь НААНУ, загальною площею 453 Га. До корупційної схеми зловмисниця залучила двох посередників. Один з них мав особисто отримати гроші від фермера на Київщині, інший – безпосередньо передати їй хабар.

Одного з посередників правоохоронці затримали у селищі Глеваха Київської області в одному із закладів громадського харчування. Він отримав $ 21 200 від фермера, який «розрахувався» за не створення штучних перешкод для виплат за чинним договором та підписання нового на поточний рік.

Організаторку схеми та ще одного посередника співробітники СБУ затримали за місцями роботи. На підставі зібраних доказів усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Дії посередників додатково кваліфіковано за ч.5 ст.27 (пособництво) Кримінального кодексу України.

Наразі судом усім фігурантам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтеся на наші новини:

У Макарові лікарі “Охматдит” обстежили дітей, які втратили батьків під час війни

У Таращанській громаді відкрили сучасний дитячий ігровий комплекс

Підписуйтеся на наші новини:

Схожі записи

Російського агента виявили у навчальному закладі Києва

Після скандальних закупівель з Міноборони звільнено Хмельницького

Броварську суддю ув’язнили на шість років з конфіскацією майна

Напишіть коментар