7.8 C
Київ
21.04.2024
Активний відпочинок

Підготовка до першого туристичного сезону “Межигір’я” триває, відкриття заплановано у травні

Дата офіційного відкриття державної установи “Межигір’я” у туристичному сезоні 2024 році незабаром буде оголошена.

У квітні 2024 року розпорядження №321-р Кабінету Міністрів України забезпечило законні умови для передачі в управління Парку-пам’ятці активів (майна), що дало старт для підготовки до офіційного відкриття першого туристичного сезону-2024 парка-пам’ятки «Межигір’я».

Спеціальна адміністрація парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” повідомляє, що продовжується підготовка до офіційного відкриття туристичного сезону на 2024 рік.

В.о. директора парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” Сергій Юзвенко повідомив, що про дату офіційного відкриття для відвідувачів туристичного сезону-2024 буде повідомлено незабаром.

«Парк-пам’ятка «Межигір’я» є не тільки цінним зразком садово-паркового будівництва, а й унікальним природним парковим. Новостворена державна установа працює відповідно нормативно-правовим документам і будує роботу парку-пам’ятки фактично з самого «фундаменту»: від оформлення земельних ділянок, які визначені ЗУ, перевіркою роботи систем життєдіяльності, обліку рослин, тварин, техніки в парку-пам’ятці до розробки нових можливостей для масового відпочинку людей на природі. Про дату офіційного відкриття парку-пам’ятки для відвідувачів буде повідомлено незабаром», — сказав Юзвенко.

Зокрема, розпорядження №321-р Кабінету Міністрів України забезпечило законні умови для передачі в управління парку-пам’ятці активів (рухомого майна), що є складовою інфраструктури парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” і використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні. Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу державної установи.

Кабінет міністрів України погодив пропозицію АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів щодо передання в управління парку-пам’ятці активів, на які було накладено арешт у кримінальному провадженні.

Державна установа «Межигір`я» закликає стежити за новинами на офіційних веб-ресурсах та підписуватись на офіційні сторінки у соціальних мережах:

Офіційний сайт https://mezhyhiria.mepr.gov.ua/ та
сторінки у соціальних мережах:
https://www.facebook.com/mezhyhiria.official
https://www.instagram.com/mezhyhiria_official/

Як повідомлялось раніше, за ініціативи КМУ, спільними зусиллями ВРУ та Президента Володимира Зеленського, Закон України про створення парку-пам’ятки “Межигір’я” вступив в дію у 2023 році і повернув у державну власність те, що належить народу України, створивши новий об’єкт природно-заповідного фонду України на землях державної власності, що є свідченням реальних кроків відновлення справедливості в державі та підтвердженням демократичних процесів в Україні.

Всі надходження від діяльності державної установи парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” відтепер надходитимуть у державну скарбницю, а працівники будуть офіційно працевлаштованими особами.

Фото – з мережі Інтернет.

Підписуйтеся на наші новини:

У Макарові лікарі “Охматдит” обстежили дітей, які втратили батьків під час війни

У Таращанській громаді відкрили сучасний дитячий ігровий комплекс

Підписуйтеся на наші новини:

Схожі записи

Карась на фідер. Чудова рибалка на Київщині

Під Києвом відбудуться фестивалі повітряних куль

У зоні радіоактивного забруднення Чорнобильської атомної станції затримано рибалок

Напишіть коментар