14.8 C
Київ
26.04.2024
Відео Тараща

Ще одна Алея Слави з’явилася у Таращанській громаді. ВІДЕО

На території Таращанської громади з’явилася Алея Слави. На жаль, вже не перша, адже незалежність нашої держави, зі зброєю в руках, захищає не одна тисяча жителів Таращанщини.

Низький уклін кожному захиснику, який поліг за Батьківщину. Назавжди в строю та наших серцях. У селі Степок Степківського старостинського округу відбулося відкриття інформаційної інсталяції для вшанування наших Героїв, де тепер увіковічені імена місцевих воїнів.

“І Ярослав і Михайло Мащенки завжди говорили – просто приїдьте та принесіть часточку нашої Громади… і просто давайте поговоримо”, – поділився своїми спогадами з фронту голова Таращанської міської ради Михайло Кривошеєв.

На новій героїчній інформаційній інсталяції представлені світлини-портрети п’ятьох захисників, які віддали своє життя за Батьківщину у російсько-українській війні: Валерій Акуленко, Василь Очківський, Євген Новак, Віталій та Ярослав Мащенки.

“Дуже хочеться, щоб ця страшна війна, яку розпочали варвари, так само раптово і закінчилася як і почалася. І щоб нам більше ніколи не довелося відкривати подібні алеї. Щоб ті алеї, які вже сьогодні відкриті – не збільшувалися. І щоб всі наші хлопці та дівчата, які зараз боронять нас з вами, як можна швидше повернулися додому живими та неушкодженими. А ми з вами маємо пам’ятати кому ми сьогодні завдячуємо своїм життям”, – наголосив Михайло Кривошеєв.

Відео обов’язкове для перегляду, щоб не забувати завдяки кому ми живемо:

Захід важкий, надзвичайно емоційний та душевний. Ніхто не міг стримати сліз, адже рана від втрати свіжа і дуже болюча… Кожен усвідомлює ціну незалежності, яку знову і знову доводиться відстоювати.

Серед присутніх — рідні та близькі полеглих захисників, керівництво громади, військовослужбовці та місцеві жителі.

Під час відкриття благочинний Православної Церкви України відслужив заупокійну панахиду та окропив меморіальні стенди освяченою водою. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя заради України, заради миру на нашій землі. Після чого поклали квіти до портретів загиблих Героїв.

Підписуйтеся на наші новини:

У Макарові лікарі “Охматдит” обстежили дітей, які втратили батьків під час війни

У Таращанській громаді відкрили сучасний дитячий ігровий комплекс

Схожі записи

У Чернині створять реабілітаційний центр для військових

На хабарі затримано мера Таращі Валерія Валієва

В місті Українка масштабна пожежа. Відео

Напишіть коментар