14.8 C
Київ
26.04.2024
Баришівка Волонтерство Суспільство

У Баришівці відновили пошкоджений росіянами молодіжний хаб

Громадський простір відновили в новому місці – в укритті місцевого будинку культури. Там продовжує збиратися молодь, проводять лекції, тренінги та зустрічі десятки активістів.

У березні 2022 року наш перший молодіжний простір було зруйнований росіянами прямим влучанням ракети. Вже за кілька місяців ми знайшли грантове фінансування українсько-данського молодіжного дому (Ukrainian-Danish Youth House) і за допомоги благодійного фонду “МХП Громаді” реалізували проєкт відновлення нашого молодіжного простору, – розповів журналісту “Київського регіону” Ігор Нечитайло, член Баришівської молодіжної ради.

Більше про Баришівський хаб у відео Євгена Цяпенка:

ВІДЕО:

Ви не зламалися, ви розвиваєте громаду та залучаєте благодійників і робите свою справу, – похвалив місцеву молодь під час свого публічного інтерв’ю ветеран війни Сергій Халупінський, який є координатором Центру взаємодії із військовими та ветеранами компанії МХП.

Цей хаб є учасником нашого національного конкурсу громадських ініціатив “Час діяти, Україно!“, в рамках якого ми надаємо грантову допомогу. Сьогодні ми презентуємо новий, 9-й сезон цього конкурсу. Fun Hub ми підтримали тому, що тут живуть активні люди та активна молодь, які готові брати на себе відповідальність у вирішенні проблем, які вони бачать, – розповіла Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Мені дуже сподобалася ця ініціатива і ми з подругами регулярно відвідуємо цей хаб. Тут відбуваються кінопокази для молоді, а нещодавно проводився тренінг з першої домедичної допомоги, на якій ми з подругою отримали чимало цінних знань, – ділиться враженнями від молодіжного громадського простору Fun Hub Ярослава Осипова, учениця ОЗО “Баришівський ліцей”.

Завдяки співпраці з фондами ми вчимося писати грантові заявки. Завдяки цьому розвивається наша Баришівська громада і розвивається Україна, – лаконічно підсумував діяльність хабу секретар Баришівської селищної ради Олександр Ільченко.

Керівник відділу національних проєктів Благодійного фонду «МХП – Громаді» Володимир Панченко нагадав присутнім про історію конкурсу “Час діяти, Україно!” та дав практичні рекомендації для бажаючих отримати грантове фінансування.

Отже, на конкурс “Час діяти, Україно!” можуть подаватися:

  • органи місцевого самоврядування;
  • комунальні підприємства, установи та організації;
  • освітні заклади;
  • заклади охорони здоров’я;
  • громадські об’єднання.

Більше про національний конкурсу громадських ініціатив “Час діяти, Україно!” дивіться у запису виступу Володимира Панченка від медіапроєкту ProUkraine:

ВІДЕО:

 

Підписуйтеся на наші новини:

У Макарові лікарі “Охматдит” обстежили дітей, які втратили батьків під час війни

У Таращанській громаді відкрили сучасний дитячий ігровий комплекс

 

Схожі записи

У Баришівській ОТГ проходили обшуки в агрофірмі

У Києві переселенка виграла грант на власну справу з домашньої випічки

У Баришівці підтверджено діагноз на сказ у безпритульного кота

Напишіть коментар