8.4 C
Київ
18.04.2024
Київ Служба безпеки України

З бюджету Києва викрадено 30 мільйонів гривень призначених дітям

Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання коштів, призначених для відновлення шкіл і дитячих садків у Києві, – повідомляє пресслужба ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
У Києві Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Посадовці налагодили схему привласнення коштів, призначених для відновлення столичних дитячих садочків та шкіл. За попередніми даними, з бюджету міста протиправно вивели майже 30 млн грн.
Організатори «схеми» діяли через підконтрольні підприємства, які вони залучили до виконання капітальних будівельних та ремонтних робіт як підрядні організації.
«Партнери» виконували роботи частково і не в повному обсязі, до того ж за суттєво завищеними розцінками. Траплялося, що деякі роботи не виконувалися взагалі, хоча зазначали, що вони «виконані».

В той же час у КМДА запевняють, що “співробітники СБУ надали неправдиві дані щодо фінансування «Житлоінвестбуд-УКБ», вказавши, що щорічні видатки бюджету для утримання КП становлять понад 1,2 млрд грн. За словами працівників підприємства, співробітники СБУ самостійно не проводили слідчих дій, очікуючи на своїх колег з інших структур в коридорі приміщення. Інші ж члени групи проводили обшук з порушеннями — в приміщеннях, що не були зазначені в ухвалі. А також чинили психологічний тиск на працівників”,

Також, у повідомленні Київської адміністрації запевняють, що: “Дане підприємство є прибутковим і не використовує коштів міського бюджету на утримання. Насправді ж вказана сума виділена містом в 2020 році на будівництво садочків, шкіл та інших об’єктів соціальної інфраструктури міста”.

А от за даними слідства, впродовж 2019 року комунальники провели конкурсні торги на загальну суму понад 120 млн грн, 30 млн грн з яких вивели у «тінь», розподіливши їх між учасниками оборудки.

Правоохоронці провели 11 обшуків в офісних приміщеннях, за адресами фактичних місць мешкання посадових осіб КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та співробітників підконтрольних комерційних структур.
Зокрема, обшук проведено у кабінеті одного із заступників Голови КМДА, який є куратором вказаного комунального підприємства.
У ході обшуків вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність, печатки.
Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України призначено будівельно-технічні та економічні експертизи для встановлення збитків, завданих міському бюджету.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #СБУ

Схожі записи

На аукціон виставлено відомий ресторан на Подолі

У Києві впроваджується програма зміни організації дорожнього руху

У Києві волонтери очистили споруди в центрі Києва та впіймали того, хто їх обмальовував

Напишіть коментар