8.7 C
Київ
28.03.2024
Служба безпеки України

6 млн гривень зарплат розікрало керівництво київського медзакладу

СБУ викрила масштабну корупцію у «Центрі первинної медико-санітарної допомоги» одного з районів Києва. Встановлено розкрадання понад 6,3 млн грн, виділених на заробітну плату медперсоналу. Зловмисники проводили оборудки протягом 7 років, – повідомляє пресслужба СБУ у м. Києві та Київській області.

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру головному лікарю, трьом його заступникам і головному бухгалтеру медичної установи.

За даними слідства, посадовці налагодили механізм привласнення бюджетних грошей через фіктивне працевлаштування до медзакладу. Для реалізації схеми вони залучили своїх знайомих, яких оформили на роботу і нараховували їм заробітну плату.

Проте, фактично, ці «працівники» не з’являлися на робочих місцях, а їх «зарплату» привласнювали організатори оборудки.

Встановлено, що зловмисники використовували схему протягом 2013-2019 років. Під час слідчих дій у службових приміщеннях медичного закладу, а також однієї зі столичних райдержадміністрацій, правоохоронці виявили документи із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам незаконної схеми.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #СБУ #перевірка #лікарня

Фото СБУ

Схожі записи

У Василькові та Обухові СБУ знайшла 6 підпільних гральних закладів

Окупанти планували паспортизувати мешканців Київщини

На Київщини СБУ вручила підозри керівникам Дельта банку. Відео

Напишіть коментар