21.2 C
Київ
16.04.2024
Володарка Прокуратура

На Київщині судитимуть фермера який розорав історичний курган

Один із місцевих жителів Володарської громади, за допомогою сільськогосподарської техніки, зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На вказаній землі було розташовано курган, який датовано III тис. до н.е. – I тис. н.е., – повідомляє Прокуратура Київської області.

Через незаконні дії землероба, безповоротно втрачено культурну спадщину місцевого значення, яка відповідно до положень чинного законодавства, перебуває під охороною держави. За процесуального керівництва Володарського відділу Білоцерківської окружної прокуратури вже скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яка належить до земель історико-культурного призначення та особливо цінних земель.

Правопорушнику загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Володарка #курган #історія

Схожі записи

У Бородянці прокуратура відсудила 10 ділянок під Велику кільцеву дорогу

Громаді на Київщині повернуто землі на 5 мільярдів гривень

Хабар у 4000 доларів вимагала патентна повірена у підприємця в Києві

Напишіть коментар