7.1 C
Київ
18.04.2024
Інфраструктура Київ

На Бессарабці облаштували пластиковий бордюр для захисту велоруху

У Києві на Бессарабці облаштували пластиковий бордюр, який фізично захищає велосмугу від автомобілів. Це рішення з одного боку заважає паркуватися автомобілям на велосмузі, а з іншого робить велосмугу двосторонньою, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на публікацію заступника голови КМДА Костянтина Усова.

Без такого делінеатора, за правилами дорожнього руху, вздовж дороги можна розміщувати тільки односторонню велосмугу. Всього на новій велодоріжці, яка прокладена від бульвару Лесі Українки до Хрещатика, встановлено 125 бордюрів завдовжки по 180 см кожний. Їхня висота у 12 см розрахована так, щоб у випадку екстремальної ситуації не заважати проїзду пожежної техніки чи іншого спецтранспорту.

У Європі вже доведено, що такі засоби фізичного відокремлення смуг працюють найкраще для розділення різних видів транспорту на дорозі та сприяють зменшенню заторів.

Наступного року планується захистити такими пластиковими бортами понад 50 кілометрів смуг громадського транспорту.

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що аеропорт Київ хочуть закрити на 2 роки для реконструкції злітної смуги:

Аеропорт Київ хочуть закрити на 2 роки для реконструкції злітної смуги

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КостянтинУсов #КМДА #Бессарабка #велодоріжки #безпека #правилаПДД #порушенняПДД #парковки #велосипед

Схожі записи

У Києві школярі йдуть на зимові канікули до 27 січня

На хабарі викрито керівництво Центральної військово-лікарської комісії

Де шукати новорічний настрій? ТОП локацій від “Київського регіону”

Напишіть коментар