12.1 C
Київ
23.04.2024
Екологія Українка

Рибалки поскаржилася поліції на факти видобування піску на Дніпрі під час нересту

“Наша організація отримує численні скарги від небайдужих громадян – любителів риболовлі щодо безперервних робіт з гідромеханізованого видобування піску земснарядами в районі Ново-Українського родовища річки Дніпро в Обухівському районі та його траспортування баржами по воді під час весняно-літньої нерестової заборони та Сезону тиші”.

Про це йдеться у зверненні на ім’я Начальника Нацполіції в Київській області Нєбітова А.А. від ВГО “Громада Рибалок України за підписом А.В. Неліпи.

Наша організація отримує численні скарги щодо безперервних робіт з гідромеханізованого видобування піску земснарядами в районі Ново-Українського родовища

Також в листі згадуються факти проведення гідротехнічних робіт, на кшталт поглиблення та намиву піску, за допомогою важкої техніки – земснарядів та екскаваторів. Подібна діяльність, на думку авторів звернення, має присікатися всіма контролюючими правоохоронними органами.

За даними ДНВП “Геоінформ України” спецдозвіл Держагентства України на видобування піску в даному родовищі має ПАТ “Київський річковий порт”. Однак, цей дозвіл не надає право надрокористувачу порушувати придоохоронне законодавство.

 

спецдозвіл Держагентства України на видобування піску в даному родовищі має

ПАТ “Київський річковий порт”

Своє звернення рибалки закінчують згадкою про непоправну шкоду довкілля від такого видобутку піску. “Знищується все – риба, рослини, родючий шар грунту на суходолі та на дні водойм”, – впевнені автори листа.

Знищується все – риба, рослини, родючий шар грунту на суходолі та на дні водойм, – впевнені автори листа

Звернення, крім Начальника Нацполіції в Київській області Нєбітова А.А. направлено Начальнику Державної екологічноїінспекції Столичного регіону Іванову П.С. та Начальнику Управління Держрибагентства у.м.Києві та Київській області Мухіну В.М.

 

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

ГО «Трипільський край» з Киівщини обрана до проекту менторськоі підтримки ACREC

Роботи фотографині з Українки потрапили на виставку у Литві

Двох соколів врятували в аеропорту Бориспіль – Нефьодов

Напишіть коментар