8.5 C
Київ
29.03.2024
Переяслав

У Переяславі вже офіційно є Університет Григорія Сковороди

Місцевий виш тепер офіційно носить назву Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Процес перейменування тривав майже два роки, повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт університету.

Ще два роки тому наше місто мало назву Переяслав-Хмельницький, але у жовтні 2019 року йому повернули історичну – Переяслав. Звісно, це спонукало до змін багатьох назв і абревіатур закладів, зокрема навчальних. Колишній Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди не став винятком, тепер він – Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Міністерство освіти і науки України 4 червня 2021 року видало наказ, згідно з яким затвердили нову редакцію статуту університету, яку трудовий колектив погодив ще 16 березня цього року. Саме згідно з ним і змінена назва університету в Переяславі. Нову назву обрали ще в листопаді 2019 року, і це було невипадково. Шукали щось, що було б якщо не ідентичним, то хоча б схожим на європейські назви ВНЗ.

Найближчим часом оновиться символіка університету, зміниться доменна назва його сайту (з phdpu.edu.ua на uhsp.edu.ua), але на все це потрібен час. Не забувайте, що нова назва стосується й будь-якої документації, яку ви отримуєте чи готуєте, тому звертайте на це увагу. Вивіску на вході університету замінили ще кілька місяців тому.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Київська_обласна_рада #Переяслав #Педагогічний_університет #Григорій_Сковорода

Фото з мережі Інтернет

Матеріал підготувала Юлія Кравченко для сайту Інформатор

Схожі записи

На Переяславщині протягом доби сталося дві ДТП

У Переяславі прокуратура розслідує справу неналежного ремонту лікарні

У Переяславі ще одне підприємство хоче видобувати пісок на Дніпрі

Напишіть коментар