10.4 C
Київ
27.04.2024
COVID-19 Кагарлик Медицина

У Кагарлику медики вийшли на протест через погане фінансування

У Кагарлику закликають владу звернути увагу на катастрофічну ситуацію з фінансовим забезпеченням сфери охорони здоров’я, – повідомляє “Київський регіон”.

Місцеві медики вийшли на протест через недостатнє забезпечення закладу медикаментами, затримки заробітних плат лікарям та невиплати обіцяних «ковідних».

«Навантаження на медперсонал зараз велике, працюємо на знос, завантаженість хірургії, терапії, реанімації, всіх відділень на 100%! – розповідає лікар місцевої лікарні В’ячеслав Балацький. Хворих привозять вже тяжких, на кисні, з низькими сатураціями. А нам не платиться ні зарплата, ні надбавки, які мають бути за законом. Нам ще не виплатили зарплату за вересень».

Фінансування на ліки не вистачає. доводиться купувати самим хворим – кажуть медики

Як розповіли медики, згідно законодавства ковідні надбавки мають складати 300%, але цю суму влада ніколи не виплачувала повністю. Окрім того, констатують лікарі, – надходить обмаль медикаментів для потреб відділень.

«Нещодавно щось надійшло, але це крихти… – кажуть медики, – Фінансування на ліки не вистачає. Тож чимало доводиться купувати самим хворим».

Національна служба здоров’я України аргументує малі суми надходжень тим, що у літній період кількість ковідних пацієнтів у Кагарлицькій багатопрофільній лікарні була низькою. Тому вони застосували понижуючі коефіцієнти. У вересні кількість хворих на ковід зросла. Але, разом з тим, зі слів працівників лікарні, НСЗУ зменшила фінансування по загальному пакету.

«Почуйте медиків, можновладці! – закликають і депутати Кагарлицької міської ради від, які підтримали протест місцевих медиків. – Негайно погасіть заборгованість із заробітної плати, виплатіть обіцяні ковідні надбавки та забезпечте необхідними медикаментами!»

Нагадаємо, ще на початку жовтня фракція «Європейської Солідарності» в Кагарлицькій міській раді виступила з заявою про катастрофічну ситуацію з фінансовим забезпеченням сфери охорони здоров’я та ініціювала розгляд цього питання на найближчій сесії міськради.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #КагарлицькаМіськаРада #КагарлицькаЛікарня #недостатнєфінансування #ліки #медикаменти #хворі #ковід #COVID #лікар #Вячеслав Балацький #ЄвропейськаСолідарність #депутатиміськради

Схожі записи

Щеплення вакциною Pfizer-BioNTech почали робити на Київщині

Став відомий розподіл автомобілів швидкої допомоги по Київщині

У Дарниці ДБР викрило схему видачі підроблених COVID-сертифікатів

Напишіть коментар