15.4 C
Київ
23.04.2024
Київська обласна рада КОДА Медицина Фастів

Диво сталося: Фастівська лікарня отримала статус кластерної

Міністерство охорони здоров’я України затвердило статус основних медичних закладів Київської області, – повідомила заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова в ексклюзивному коментарі “Київському регіону”.

На зустрічі у МОЗ, де керівництво Київщини представляли голова КОВА Руслан Кравченко та заступниця голови Київської облради Тетяна Семенова, відбулося кінцеве засідання щодо визначення закладів, які увійдуть у спроможну медичну мережу Київської області, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, що стосується Фастівського району, кластерними лікарнями стали Боярська лікарня інтенсивного лікування та Фастівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування.

Вітаю та дякую усім хто став рушійною силою

до цього рішення – Мирослава Смірнова

“Фастів та Боярка визначені як кластерні лікарні. МОЗ визначив обидві лікарні, як спроможні. Вітаю та дякую усім хто став рушійною силою та доклав зусиль до цього рішення!” – відзначила у своєму дописі депутатка Фастівської міської ради Мирослава Смірнова.

 

Жителі Фастівщини надзвичайно схвально прийняли таку новину:

Довідково:

Як вже повідомляв “Київський регіон”, з 1 січня 2024 року в Україні буде реалізовуватися наступний етап медичної реформи – мережі закладів охорони здоров’я у Київській області об’єднають у госпітальний округ, який своєю чергою буде поділений на кластери.

Згідно з нововведеннями, кожен заклад охорони здоров’я матиме визначені функції. Базові послуги надаватимуть у загальних лікарнях, якомога ближче до пацієнта, а високоспеціалізовані чи вузькопрофільні – у кластерних і надкластерних.

На зустрічі у МОЗ, де керівництво Київщини представляли голова КОВА Руслан Кравченко та заступниця голови Київської облради Тетяна Семенова, відбулося кінцеве засідання щодо визначення закладів, які увійдуть у спроможну медичну мережу Київської області.

Увійшли до переліку НАДКЛАСТЕРНИХ:

  • Київська обласна клінічна лікарня
  • Київський обласний фтизіопульмонологічний центр;
  • Київський обласний онкологічний диспансер;
  • Київський обласний перинатальний центр;
  • Київський обласний центр ментального здоров’я, який розташований у Ворзелі;
  • Київська обласна дитяча лікарня;
  • Київська обласна дитяча лікарня №2, яка розташована у Білій Церкві.

Тетяна Семенова зазначила, що дуже вдячна міністру МОЗ Віктору Ляшку за те, що той дослухався до її прохання і залишив у переліку надкластерних обидві дитячі лікарні – у Боярці і Білій Церкві.

“Не має потреби сперечатися, що дитинство має бути у пріоритеті” – заявив на засідання міністр МОЗ Віктор Ляшко.

На жаль, не всі лікарні, які подавалися від Київщини до МОЗ, увійшли до переліку надкластерних:

Так, НЕ ОТРИМАЛИ статус НАДКЛАСТЕРНИХ:

  • Київський обласна лікарня №2;
  • Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання у Глевасі;
  • Броварська БЛІЛ.

 

Статус кластерної або загальної лікарні отримали наступні медичні заклади Київщини:

Білоцерківський район:

  • Кластерними будуть: Білоцерківська міська лікарня №1 та Білоцерківська міська лікарня №2;
  • Загальними залишаються Сквирська, Рокитнянська, Тетіївська, Таращанська і Білоцерківська лікарня Маловільшанської сільської ради;

Бориспільский район:

  • Кластерна – Бориспільська БЛІЛ;
  • Загальні: Переяслалавська БЛІЛ та Яготинська центральна міська лікарня;

 

Броварський район:

  • Кластерна: Броварська багатопрофільна клінічна лікарня;
  • Загальні: Баришівська центральна районна лікарня та Березанська міська лікарня;

 

Бучанський район:

  • Кластерна: Ірпінська центральна міська лікарня;
  • Загальні: Макарівська БЛІЛ, Вишнівська міська, Бородянська центральна районна лікарня;

 

Вишгородський район:

  • Кластерна: Вишгородська центральна районна лікарня;
  • Загальні: Іванківська та Славутицька лікарні;

 

Обухівський район:

  • Кластерні: Васильківська БЛІЛ та Обухівська БЛІЛ;
  • Загальні: Кагарлицька багатопрофільна лікарня, Богуславська центральна лікарня та Миронівська опорна багатопрофільна лікарня;

 

Фастівський район:

  • Кластерні: Боярська лікарня інтенсивного лікування та Фастівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування

“Київський регіон” неодноразово звертав увагу на те, що громадськість і в Обухові, і у Фастові активно підтримувала отримання статусу кластерної для місцевих лікарень. Незважаючи, що довгий час місцева влада, що у в Обухові, що у Фастові не помічала проблем районних лікарень у своїх містах – статус кластерних їм вдалося отримати буквально в останній момент завдяки зусиллям депутатського корпусу цих міст та підтримці зі сторони депутатів обласної ради.

Це наша перемога, ми довго обговорювали та наполягали на збереженні стату лікарень у Фастові та Обухові” – підкреслила Тетяна Семенова.

 

У Фастівської БЛІЛ з’явився шанс стати кластерною лікарнею

#КиївськаОбласнаРада #КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

“Ми живемо завдяки нашим військовим на фронті” – впевнений фельдшер Бородянської станції екстреної швидкої допомоги Володимир Іванеко.

Співробітникам Бородянської СЕМД довелося жити та працювати в умовах російської окупації. Ці люди бачили війну на власні очі.

“Те, що ми побачили після звільнення від окупантів у приміщенні Бородянської підстанції ЕМД було жахливо”, – розповідає керівниця Київського обласного центру екстреної допомоги Оксана Шарко.

Докладніше про окупацію Бородянки дивіться у відео журналіста “Київського регіону” Євгена Цяпенка.

#КиївськаОбласнаРада #КиївськаОбласть #Бородянка

Підписуйтеся на наші новини:

У Фастові депутати міської ради проголосували важливе рішення про критерії та порядок утворення наглядової ради Фастівської районної лікарні, – повідомляє місцева депутатка Мирослава Смірнова.

Над процесом створення наглядової ради працювали майже два роки. Тепер лишилося ще кілька важливих кроків, щоб вже почав працювати цей управлінський колегіальний орган. Маю надію колеги підтримають наступне голосування, – написала Мирослава Смірнова.

Відео процесу розгляду питання наглядової ради на сесії у Фастові:

Як бачите з відео, мер Нетяжук ще планує “вивчати” документ, який з квітня знаходиться у його підлеглих по адміністрації. Гарною ж новиною є факт, про який повідомив депутат Київської обласної ради Олександр Волинець: “Вже у цей четвер у приміщенні Київської обласної ради спеціалісти МОЗ та департаментів КОДА обговорять функціонування наглядової ради Фастівської БЛІЛ”. Сподіваємося і мер Нетяжук таки прийме запрошення та долучиться до цього обговорення.

Рішення по наглядовій раді вже приймалося на сесії у березні, але потім мер Фастова Михайло Нетяжук наклав на нього своє вето. Тепер “за” проголосували 28 депутатів, що складає дві третини від зальної кількості, і вето накладати на це рішення вже не можна.

Попереднє аналогічне рішення

міський голова Нетяжук ветував

Наглядова рада має ряд важливих функцій: контроль управлінських, фінансових рішень, як результат покращення умов для пацієнтів та умов роботи працівників медичного закладу й в цілому  розвиток та покращення медичних послуг у Фастівській лікарні.

Тож Фастівська міська рада, можливо, найближчим часом буде мати важливий та повноцінний інструмент для покращення послуг медицини у громаді.

Дивіться як саме Юрій Кулик з Бородянської СЕМД рятував автівки “швидкої” допомоги від окупантів. ВІДЕО

#наші  #Бородянка #ЮрійКулик #СЕМД #КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Зруйновану під час окупації амбулаторію відновлюють у Бородянській громаді. ВІДЕО:

Україна перемагає ворога не лише на полі бою, а і господарських справах вже на звільненій землі. Відбудувати медичну амбулаторію у селі Загальці допомагає американський благодійний фонд HOPE Internetional.

В результаті тісної співпраці з фондом ми вже отримали якісно відбудовану аптеку у селищі Бородянка та фельдшерсько-акушерський пункт у селі Дмитрівка, – зазначає в.о. голови селищної ради Бородянської СОТГ Георгій Єрко.

Відновлення амбулаторії у селі Загальці теж найближчими днями буде завершено і тут зможуть отримувати послуги всі мешканці села.

Про роботу Київської обласної екстреної медичної допомоги у режимі 24/7, про важкі приклади спілкувалися працівники екстреної допомоги з окупантами  дивіться в інтерв’ю журналіста “Київського регіону” Євгена Цяпенка.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Екскерівника Держрибагентства Київщини Мухіна підозрюють у злочині

Жителів Фастова сколихнула інформація стосовно майбутнього місцевої районної лікарні. ВІДЕО

Схожі записи

Заборону церкви московського патріархату підтримали у Київській облраді

Українські лікарі вражені ІФА-тестами, які привіз Фонд Порошенка

На Київщині інспектують наявність укриттів у закладах освіти та житловому фонді

Напишіть коментар