6.7 C
Київ
19.04.2024
Бровари Школа

У Броварах харчування дітей початкової школи буде платним

Харчування учнів 1 – 4 класів, які не належать до пільгових категорій, у школах Броварської громади тепер не буде безкоштовним. Діти отримуватимуть їжу на умовах співфінансування – від місцевого бюджету та батьків або осіб, що їх замінюють, повідомляє “Трибуна-Бровари”.

Такі зміни до Програми розвитку системи освіти громади пропонують чиновники проєктом рішення на сесію, проведення якої заплановане 26 серпня. Сьогодні документ схвалила постійна депутатська комісія з гуманітарних питань.

Як ідеться в проєкті рішення, відсотки співфінансування затверджуватиме виконавчий комітет. Водночас, як розповіла під час засідання «гуманітарної» комісії доповідачка – керівниця управління освіти та науки Оксана Мельник, розподіл коштів становитиме 50% на 50%.

Очільниця відомства зазначила, що нині харчування однієї дитини коштує орієнтовно 50 грн на день. Тож батькам доведеться сплачувати приблизно 25 грн. Серед понад 17 тис. дітей, що навчаються в школах громади, йдеться про 6222 учні 1 – 4 класів не пільгових категорій.

Оксана Мельник зауважила, що таким чином планують ефективніше використовувати бюджетні кошти. Водночас, завдяки нововведенню, мають намір покращити організацію харчування. З її слів, рішення ухвалюють на підставі результатів опитування батьків.

Варто зауважити, що обов’язкове забезпечення безкоштовним харчуванням учнів і вихованців закладів дошкільної освіти пільгових категорій залишається незмінним. Ідеться про дітей-сиріт, дітей із інвалідністю, дітей працівників МО, МВС, бійців АТО / ООС.

Нові стандарти харчування

Також чиновниця нагадала, що з початку нового навчального року в школах запроваджуються зміни до харчування дітей, затверджені на державному рівні. Їх на кухнях навчальних закладів реалізовуватимуть поступово – із вересня 2021 року до січня 2022 року.

Нагадаємо, нове повноцінне чотиритижневе меню розробила робоча група, в яку ввійшли шеф-кухар Євген Клопотенко та команда проекту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками Міністерства охорони здоров’я України.

Відтепер раціон має бути збалансованішим і різноманітнішим, діти отримуватимуть менше солі в продуктах. Водночас, як зауважила Оксана Мельник, деякі попередні рішення, наприклад щодо запровадження спецій у стравах, наразі є лише рекомендаціями.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Бровари #школа #харчуваннядітей

Відео з мережі інтернет

Матеріал підготовлено Дмитром Карпієм спеціально для “Трибуна-Бровари”

Схожі записи

У ліцеях Броварської громади цього тижня навчатимуться дистанційно

У Броварах назріває черговий земельний скандал

На реконструкцію школи у Крюківщині до кінця року планують витратити 126 мільйонів

1 коментар

Ксана 18.08.2021 о 23:21

Я якого милого воно має бути безкоштовним?!

Відповіcти

Напишіть коментар