9.8 C
Київ
25.04.2024
Обухів

На Київський картонно-паперовий комбінат прийшли з обшуком

ПрАТ «Київський КПК» повідомляє, що 12 серпня після завершення робочого дня відбувся неправомірний обшук і вилучення документів підприємства.

На підприємстві заявили, що після 18:00 люди у формі, які представилися слідчими Головного управління Національної Поліції у Київській області, зі зброєю і засобами злому розпочали вимагати документацію підприємства, зокрема транспортні документи, у тому числі щодо перевезення відходів.

Поліція обшук пояснює тим, що діє на підставі ухвали слідчого судді. Також правоохоронці заявили, що виявили та вилучили документацію, а також відібрали зразки промислового сміття, яке вивозилось з території Київського картонно-паперового комбінату в різні райони Київської області.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На самому підприємстві вважають дії правоохоронних органів неприпустимими  та направленими на порушення законних прав та інтересів ПрАТ «Київський КПК» і вважають таку ситуацію тривожним сигналом для українського і міжнародного бізнесу. Проте незважаючи на такі обставини, на ККПК заявляють, що вони повністю відкриті до співпраці з представниками влади, правоохоронних органів, ЗМІ та громадськості на умовах взаємного дотримання вимог чинного законодавства України.

У поліції, в свою чергу, розповідають, що з початку року на території Київщини почали виявляти численні осередки засмічення території промисловим сміттям, яке могло спричинити небезпеку для життя і здоров’я громадян. Особливо масштабним стало незаконне відвантаження сміття у Обухівському, Білоцерківському та Броварському районах.

Поліції вдалося встановити осіб, які здійснювали вивезення промислових відходів та вивантаження їх у місцях, не пристосованих для утилізації сміття. Так днями, правоохоронці здійснили огляд засміченої ділянки в селі Миронівка та провели обшук автомобіля «Камаз», під час якого вилучила зразки промислових відходів, товарно-транспортні накладні та сам вантажний автомобіль.

Під час санкціонованого огляду ще однієї земельної ділянки на Обухівщині, куди також зволили промислове сміття, вилучили транспортні засоби – трактори, які за попередньою інформацією, маскували сміття землею. З місць засмічення екологи відібрали зразки промислових відходів для подальшого дослідження, які і привели правоохоронців до Київського КПК.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КиївськийКПК #Обухів #екологія

Відео зі сторінки у фейсбуці ПрАТ «Київський КПК» https://bit.ly/3sh3PDN

Схожі записи

Обухівський район має чудові перспективи для розвитку – Алла Шкуро

Школяра з Обухова засудили за допомогу ворогу

У четвер судитимуть мера Обухова Олександра Левченка та його пособників

Напишіть коментар