9.9 C
Київ
29.03.2024
Бровари

У Броварах закупили 1000 літрів препарату для боротьби з амброзією

Комунальне підприємство «Бровари-Благоустрій» на початку серпня провело закупівлю 1 тис. літрів препарату «Амбростоп», за допомогою якого борються з амброзією. Для цього з бюджету громади виділено 23 тисячі гривень, – повідомляє “Трибуна-Бровари”.

Як ідеться на сайті Zakupki.ua, офіційному майданчику Prozorro, договір підписано 2 серпня з полтавським товариством із обмеженою відповідальністю «БІШОФІТ МД».

Під час закупівлі конкурентів у компанії не було. Водночас підстав вважати ціну завищеною не помічено. Принаймні в інтернеті в інших продавців ціна ще вища або приблизно однакова.

Читайте також: Амброзія: чим небезпечна та як із нею борються в Броварах. ВІДЕО

Слід зазначити, що препарат класифікують як «основні неорганічні хімічні речовини». Як зауважив журналістам «Трибуни» керівник КП «Бровари-Благоустрій» Андрій Строчовий, препарат для людей безпечний. Це підтверджують і висновки Держпродспоживслужби.

До того ж, «Амбростоп» у Броварах випробуваний комунальниками вже не вперше – його застосовували й у попередні сезони. Окрім іншого, він показав і свою ефективність.

Амбростоп

Етикетка на типовій тарі з препаратом “Амбростоп”

Зі слів комунальника, нині в Броварах не так багато амброзії, принаймні якщо порівнювати кількість із деякими іншими населеними пунктами в Київській області.

Як борються з амброзією

Потребу боротися з амброзією під час її цвітіння пояснюють надзвичайно високою алергенністю пилку рослини для людей. Сезон такої активності рослини припадає на липень – серпень.

Як зазначив Андрій Строчовий, через велику кількість дощів цього літа, період цвітіння амброзії дещо відтермінувався.

Препаратом «Амбростоп» амброзію необхідно обробляти саме в період цвітіння, зазначає керівник комунпідприємства. Таким чином вдається запобігти поширенню пилку і запилення рослин для розмноження.

Читайте також: Для боротьби з амброзією броварські комунальники придбали спецзасіб

Протягом сезону комунальники можуть обробляти рослини кілька разів – усе залежить від інтенсивності росту амброзії. Також обприскування повторюють через випадання роси, яка змиває препарат. До того ж, якщо молоді паростки гинуть одразу, то дорослі після обробки можуть виживати.

Ще одним способом боротьби з амброзією є її косіння. Такий спосіб комунальники теж використовують.

цвіте амброзія

Косіння трави

Місця ймовірного поширення рослини намагаються вираховувати на підставі досвіду попередніх років, вказує Андрій Строчовий. Це, переважно, закинуті пустирі та дороги.

Головне фото – Чарльз Рондо

Схожі записи

У Броварах відбувся конкурс патріотичної творчості серед школярів

Більшість гральних установ Броварів працюють конспіративно – поліція

У Калинівці вшанували пам’ять загиблих біля пам’ятника НКВС

Напишіть коментар