6.7 C
Київ
18.03.2024
Гірська сільська ТГ

На Бориспільщині дитячий будинок хочуть позбавити приміщення

Колись у селі Ревне, на вулиці Райдужна, 2 був дитячий будинок сімейного типу. Тут жило чимало дітей, лунав сміх. Усе це залишилося в минулому. Зараз у будинку, який перебуває у комунальній власності, мешкає лише колишній батько-вихователь із двома повнолітніми дітьми, – повідомляють “Вісті”.

У 2018 році розпорядженням Бориспільської РДА функціонування дитячого будинку сімейного типу в селі Ревне було припинено, матір-вихователька виїхала за кордон на постійне місце проживання. З батьків знято статус батьків-вихователів, а чотирьох дітей виведено зі складу дитячого будинку сімейного типу.

19 лютого 2021 року Бориспільська районна рада передала цей будинок Гірській ОТГ, яка прийняла його на баланс 20 березня. Після цього перед Гірською ТГ постало питання — що робити з майном далі?

Було прийняте рішення змінити статус будинку та створити на його базі Притулок для осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Гірська сільська рада замовила проект реконструкції будівлі, але потрапити всередину фахівці не змогли через супротив колишнього батька-вихователя, який відмовляється виселятися з будинку, хоча строк дії договору оренди минув ще у вересні 2020 р. Потрапити всередину представникам сільської влади вдалось лише за допомогою поліції.

Турбота про дітей чи спроба привласнити майно громади?

Своє небажання виконувати рішення влади чоловік пояснює тим, що вважає його спробою рейдерського захоплення та каже, що влада своїм рішенням виставляє дітей на вулицю.

Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» питання щодо управління об’єктами житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню належать до повноважень органів місцевого самоврядування.

«Враховуючи занедбаний стан будівлі, Гірська сільська рада ініціює суцільне обстеження даного будинку з метою встановлення його відповідності санітарним і технічним вимогам згідно законодавства. Приміщення має бути приведене до належного стану», — зазначив Роман Дмитрів.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Бориспільський_район #ГірськаОТГ #Роман_Дмитрів

За матеріалами публікації сайту “Вісті”

Фото сайту “Вісті”

Схожі записи

У Борисполі хочуть перереєструвати аеропорт назад у місто

На Бориспільщині судитимуть працівника Газконтори за побиття людей

Гірська сільрада повторно виставила на продаж комунальне майно

Напишіть коментар