15.4 C
Київ
23.04.2024
Макарівська ОТГ

У Макарівській громаді всі дитячі садочки призупинили свою роботу

З першого липня всі дитячі садочки Макарівської громади призупинили свою роботу на два місяці – до першого вересня 2021 року, повідомляє телеграм-канал Makariv Live.

Як повідомляється, до Макарівського селищного голови Вадима Токаря звернулись батьки дітей з проханням пояснити причини закриття всіх садків, а також проханням спробувати віднайти можливість функціонування чергового дитячого садка.

працівники освіти просто не зможуть

по-іншому реалізувати своє право на відпустку – вадим токар

Зі слів селищного голови, основною проблемою є постанова Державного санітарного лікаря, яка забороняє місцевій владі формувати зведені групи у дитячих садках. Вадим Токар також нагадав, що під час локдауну Кабінет Міністрів України надав право органам місцевого самоврядування приймати рішення щодо закриття дошкільних навчальних закладів. На відміну від багатьох громад, у Макарівській громаді заклади освіти працювали і, відповідно, працівники освіти не могли перебувати у відпустці. В той же час постановою Кабінету Міністрів України було збільшено період чергової відпустки для вихователів з 42 до 56 днів. Тобто працівники освіти просто не зможуть по-іншому реалізувати своє право на відпустку.

Проте, Макарівський селищний голова Вадим Токар запевнив батьків, що не дивлячись на всі ці складні обставини, селищна рада прикладає максимум зусиль для пошуку виходу із ситуації. Якщо з’явиться можливість знайти компроміс з працівниками дошкільних навчальних закладів та залишитися у межах чинного законодавства, то черговий дитячий садок все ж буде запроваджено.

Можливо вдастся знайти компроміс

з працівниками дошкільних навчальних закладів – голова сільради

Раніше у ряді населених пунктів заявили про намір зменшити кількість чергових дитячих навчальних закладів, які мають працювати влітку, або й зовсім відмовитись від чергових дитячих садків у 2021 році. Це пов’язано, насамперед, з епідемічною ситуацією, а саме обмеженнями щодо формування зведених груп. Також “канікули” дозволяють відправити працівників у відпустки та зробити у приміщеннях ремонт.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Макарів #Вадим_Токар #дитячий_садочок

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

У будинку чиновника Макарівської селищної ради працюють слідчі

У Макарівській громаді завершують вакцинування працівників освіти

Напишіть коментар