9.9 C
Київ
29.03.2024
Бориспіль

У Борисполі замість незаконної будівлі та МАФів облаштують сквер

Будівля у Борисполі на вулиці Київський Шлях навпроти площі Чубинського, яка сірими стінами у три поверхи висотою вирізняється на фоні кіосків, зводилася близько 10 років тому без жодних дозвільних документів. Днями про неї знову заговорили. Про перспективи незаконної будівлі «Вістям» розповів Бориспільський міський голова Володимир Борисенко.

Це приміщення не може бути введене в експлуатацію, бо зводилося з порушеннями закону.
Зараз розробляється концепція розвитку всієї площі навпроти пам’ятника Чубинському, щоб зробити там сквер. А ті всі законні, незаконні, чи напівзаконні кіоски ми хочемо зібрати під дахом одного торгівельного центру, – каже мер Борисполя.

Я вже збирав власників МАФів та орендарів земельних ділянок із цього приводу – мер борисенко

Я категорично проти, щоб незаконно зведена будівля вводилася в експлуатацію. Вона стоїть на червоних лініях і буде заважати навіть розширенню Київського Шляху, яке планується у перспективі, – впевнений Володимир Борисенко.

На резонне зауваження журналіста, що поки не чути про випадки знесення незаконно збудованих об’єктів, мер запевнив: «Значить, будемо робити такі прецеденти, залучатимемо Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Владу мають поважати. І незаконні будівлі повинні бути демонтовані».

Землю в оренду на 25 років під цією будівлею підприємець отримала ще до того, як Бориспіль очолив мер Анатолій Федорчук. Але всі її спроби отримати дозвіл на будівництво успіхом не увінчалися. Втім, будівництво все одно почали, незважаючи на заперечення, заборони та приписи. Тривалий час сіра «коробка» стояла за похиленим парканом. Нещодавно його прибрали, а з тильного боку розпочалися роботи.

Мешканців міста це стривожило, оскільки незаконність будівництва неодноразово обговорювалася і висвітлювалася у ЗМІ.

Ми поставили вимогу підприємцю прибрати паркан, оскільки за ним влаштовувалися посиденьки за пляшкою міцного напою, викидали сміття, — повідомив керівник. — Роботи, які розпочатися поряд із триповерхівкою, до неї стосунку не мають. Дозвіл на їх виконання брали для сусіднього кіоску, який торгує ковбасами, щоб забезпечити його водопостачання і водовідведення, – роз’ясненює заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Бориспіль #сквер #МАФи

Текст та фото Ірини Костенко, “Вісті”

Схожі записи

До Бориспільської районної ради пройшло 8 партій

У Борисполі школярка виборола право представити своє наукове досягнення у Швеції

Атовці з Борисполя обурені, що на їх земельних ділянках влаштовують сміттєзвалище

Напишіть коментар