29.03.2024
Переяслав

Причал поблизу Переяслава може повернутися у власність громади

Пасажирський річковий причал біля Переяслава можуть передати у власність Переяславської громади. Зараз відбуваються перевірки, мета яких з’ясувати, як він потрапив у приватну власність. Про це в програмі “Неофіційна розмова” телеканалу “Дом” розповіла заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак, – повідомляє Переяслав.City.

Причал розташований у затоці Куряче горло на Дніпрі. До нього можуть швартуватися теплоходи та катери, що перевозять туристів. Це має значення для реалізації обласного туристичного проєкту “Водний маршрут Дніпром” з подорожами найцікавішими місцями Київщини. Серед локацій є і місто Переяслав.

“На сьогодні триває ініційована нами перевірка — як і чому сталося, що причал потрапив у приватну власність. І якщо там буде незаконна сторона (а ми вже розуміємо, що вона буде), то просто договір розірвуть у судовому порядку”, — зазначила Тетяна Щербак.

Вона зауважила, що причал може стати джерелом наповнення бюджету громади.

Тетяна Щербак і Карина Самохвалова Тетяна Щербак і Карина Самохвалова Автор: kanaldom.tv

“Повернення пристані у власність громади дозволить ефективніше стежити за станом споруди, знизити вартість швартового збору, що здешевить вартість річкових перевезень для пасажирів. Це, зокрема, має позитивно позначитися на притоці туристів, що своєю чергою притягне увагу інвесторів до Переяслава. Ми всі розуміємо, що коли приїде катер і люди вийдуть, умовно, на годину-дві погуляти, вони відвідають музеї, подивляться церкви, вип’ють кави, і, відповідно, наповнять бюджет. Якийсь умовний інвестор, який побачить потік туристів, захоче побудувати там готель. Це розвиток. Це робочі місця. Це підняття економіки”, — аргументувала Щербак.

У 2018 році на засіданні виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради тодішня головна архітекторка Анна Степаненко повідомила, що під час реформування ПАТ “Київський річковий порт” створили державне підприємство, яке планує зареєструвати право на гідротехнічні споруди, зокрема й ті, що є на причалі біля Переяслава. Проте раніше земельну ділянку пристані переоформили на немісцеву приватну організацію “Степл ЛТД”.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Матеріал підготовила Юлія Строчинська спеціально для порталу Переяслав.City. Фото телеканалу “Дом” та з порталу Переяслав.City.

Схожі записи

У Переяславі відзначили містоутворюючу роль університету Григорія Сковороди

У Переяславі депутати придумали як обмежити рух вантажівок

У Переяславі розмістили вуличні шафи з теплим одягом

Напишіть коментар