15.4 C
Київ
20.04.2024
Кримінал Переяслав

Вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі: Суд ухвалив повторну балістичну експертизу

У Переяславському міському районному суді відбулося чергове засідання у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Суддя ухвалив рішення про проведення додаткових слідчих дій — у справі проведуть повторну балістичну експертизу, – повідомляє Київський регіон з посиланням на матеріал Суспільного.

Віктор Чевгуз — адвокат одного з обвинувачених Івана Приходька, заявив клопотання про проведення ще однієї балістичної експертизи. За словами Чевгуза, попереднє дослідження провів не фахово Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. До того ж експертиза не відповідає на головне питання: хто з чотирьох обвинувачених влучив у хлопчика?

“Я розумію, що родині хлопчика хочеться “стратити-помилувати”. Кого? Обвинувачених четверо, а куля то одна. Влучив у хлопчика один. І один повинен і відповідати”, — сказав Віктор Чевгуз.

Прокурор Сергій Самчук каже, що проводити нову експертизу будуть більш поглиблено

“На даний час експерти ознайомилися з матеріалами справи і попросили про додаткові. Це уточнюючі питання щодо зросту деяких обвинувачених. Зараз у справі вказані середні показники, є анкета, де вказуються показники від і до. Для більш точного результату необхідні точні дані, сьогодні ми відповідне рішення прийняли”, – обіцяє прокурор Самчук.

За словами бабусі Кирила Тлявова, Олександри — сторона захисту хоче, щоб експерти визначили: куля влучила у хлопчика напряму чи був рикошет. З слідчого ізолятора де тримають Івана Приходька, каже бабуся, суд попросив надати дані зросту обвинуваченого. Але виявилося, що там точних данних немає — параметри зросту вказані приблизні, від і до.

“І тепер суд постановив, щоб ДБР приїхали в СІЗО і поміряли зріст Приходька. Це взагалі дурдом. Чевгуз затягує справу. Він хоче довести, що це не Іван (Приходько — ред.) убив дитину. Бо тільки Івану інкримінують вбивство з необережності. Виходить дитину вбили, а він хоче довести, що ніхто не вбив”, — говорить Олексндара Тлявова.

Наступне засідання у справі відбудеться 20-го березня. Нагадаємо, Кирило Тлявов загинув від вогнепального поранення в травні 2019-го. За даними слідства, четверо людей, двоє з яких поліцейські, стріляли по пляшках із вогнепальної зброї. Одна з куль зрикошетила і влучила хлопчикові в голову. За кілька днів він помер у лікарні. Жоден із підозрюваних своєї вини не визнав.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Автор матеріалу для Суспільного – Нікіта Галка.

Читайте в нашому матеріалі, чому депутати Київської обласної ради нарікають на неефективну роботу обласної адміністрації:

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #Переяслав #Тлявов #вбивство

Схожі записи

Хабарництво у лікарні в Українці? ВІДЕО

У Переяславі отара овець бореться з бур’янами у місті. Фото

У Переяславі узгодили облаштування канатного парку

1 коментар

Павло 24.03.2022 о 09:47

Це звиздець, ганьба!

Відповіcти

Напишіть коментар