14.3 C
Київ
25.04.2024
Київ Служба безпеки України

У Києві СБУ викрила на корупції судового економічного експерта

За даними досудового слідства, у ході здійснення аудиторських перевірок державних та приватних підприємств, установ та організацій зловмисниця вимагала неправомірну вигоду від представників комерційних підприємств за не вжиття заходів реагування на виявлені порушення, – повідомляє ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
Свою роботу з підготовки і затвердження висновку судової експертизи фінансово-господарської діяльності приватного підприємства у медичній сфері без відображення порушень в його діяльності експерт «оцінила» у $10 тисяч.
Свою роботу експерт
«оцінила» у 10 тисяч доларів
Співробітники СБ України задокументували отримання жінкою авансу тисячу доларів. «Експерта» затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у ресторані в Печерському районі столиці під час отримання решти неправомірної вигоди.
У ході обшуків за місцями роботи та проживання зловмисниці правоохоронці вилучили кошти, отримані неправомірним шляхом, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру за ч. 4 ст. 368-4 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання аудитором, нотаріусом, приватним виконавцем, експертом, оцінювачем, третейським суддею або іншою особою, яка провадить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились столичним Главком СБУ спільно зі слідчими ГУ НП у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

До Києва з Луганщини поїзди їхатимуть на чотири години швидше

Транспортники України вимагають відновити роботу громадського транспорту

Київводоканал підвищує тарифи на водопостачання та водовідведення

Напишіть коментар