5.6 C
Київ
19.04.2024
Інфраструктура Київ

У Києві впроваджується програма зміни організації дорожнього руху

На вулиці Професора Підвисоцького біля міської клінічної лікарні № 12 завершуються роботи з облаштування зони підвищеної безпеки руху – кільцевої розв’язки малого радіусу, притротуарного острівця безпеки та велосипедних смуг. Також найближчим часом розпочнеться влаштування розв’язки малого радіусу на перехресті вул. Миколи Кибальчича та місцевого проїзду просп. Романа Шухевича, – повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Кільцеві перехрестя малого радіусу – одні з найбільш ефективних засобів заспокоєння руху. Вони змушують водіїв знижувати швидкість на під’їздах до перехресть, завдяки чому значно знижується аварійність і наслідки ДТП на таких ділянках. Кільцеві розв’язки дуже популярні в Європі, і наразі їх кількість збільшується у столиці», – зазначив Олександр Густєлєв.

Кільцеві перехрестя – одні з найбільш ефективних засобів заспокоєння руху – Олександр Густєлєв

Як розповів заступник голови КМДА, на вул. Підвисоцького роботи з влаштування зони підвищеної безпеки руху вже майже завершені: сьогодні вночі планується закінчити роботи з нанесення дорожньої розмітки. Крім власне кільцевої розв’язки, на пішохідному переході влаштовано притротуарний острівець безпеки. Він покращує видимість пішоходів на переходах, а також не дає можливості несвідомим власникам автомобілів залишати свої автівки на переході.

Також у рамках зміни організації дорожнього руху на вул. Підвисоцького облаштовано велосмугу, що дозволить безпечно проїжджати перехрестя велосипедистам. Олександр Густєлєв звернув увагу, що вул. Підвисоцького буде не єдиною, де з’явиться кільцева розв’язка малого радіусу. Найближчим часом розпочнуться роботи у Дніпровському районі – на перехресті вулиці Миколи Кибальчича та місцевого проїзду просп. Романа Шухевича.

За інформацією “Київського регіону”, нові кільцеві розв’язки планується влаштувати в рамках реалізації проєкту «Підвищення безпеки автомобільних доріг у містах України», який частково фінансується Європейським інвестиційним банком.

«У співпраці з міжнародними партнерами КК «Київавтодор» планує реконструкцію 6-ти перехресть із влаштуванням на них кругових розв’язок. Акцент зроблено на перехрестя житлових вулиць, що мають надмірний та невпорядкований простір проїжджої частини», зазначив Олександр Густєлєв.

Зокрема, за його словами, запропоновано влаштування таких розв’язок на перехрестях: вул. Ахматової та вул. Драгоманова; вул. Ахматової та вул. Урлівської; вул. Вишгородської, просп. Правди та вул. Івашкевича; вул. Братиславської та Лісового проспекту; просп. Алішера Навої та вул. Курнатовського; вул. Харченка та вул. Промислова.

Заступник голови КМДА нагадав, що наприкінці минулого року кільцеве перехрестя було влаштовано на перетині з’їзду з проспекту Соборності, вулиці Тампере та дороги-дублера. І за цей час воно довело свою ефективність. Також кільцеве перехрестя малого радіусу функціонує на вул. Труханівській.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що медикам вдалося гелікоптером врятували 7-річного хлопчика з села у Макарівському районі.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #інфраструктураКиєва #КМДА #ОлександрГустєлєв #кільцевеперехрестя

Схожі записи

Активісту з Вишгорода загрожує забудовник?

У КМДА заявили про російську провокацію щодо роботи шкіл у столиці

10 промзон Києва перетворять на сучасні технопарки

Напишіть коментар