12.7 C
Київ
03.04.2024
Екологія Економіка Обухів

В Обухові виробляють біопаливо, яке не забруднює атмосферу

Брикети без використання склеюючих речовин і хімічних добавок, з необроблених хімічними препаратами натуральних відходів деревини виготовляє приватне підприємство “Обухівміськвторресурси”.

Сировина при виробництві паливних брикетів це тирса і тріска м’яких і твердих порід дерева. Головний аспект, що визначає калорійність брикету, водостійкість і механічну міцність, це його щільність. Чим вище щільність брикету, тим вище показники його якостей. Менш щільні брикети мають нижче калорійність.

на підприємстві відбувається повний цикл

переробки деревинних відходів

“У нас повний цикл від сміття до звичайної продукції – паливних брикетів. Також у нас переробляється метал, робимо цвяхи. Паливні брикети в Обухові можна придбати у супермаркеті “Казка” за адресою вулиця Миру, 9а та магазині “Проммаркет” за адресою вулиця Київська, 21″, – говорить Генеральний директор ПП «Обухівміськвторресурси» Армен Полатьян.

Генеральний директор ПП «Обухівміськвторресурси» Армен Полатьян

Після термічної обробки

знищуються всі бактерії

Важливим нюансом виробництва таких брикетів на підприємстві «Обухівміськвторресурси» є те, що у процесі високотемпературного запікання деревини знищується весь бактеріальний фон і виходить чистий продукт від паразитів – мікробів, жучків і грибків.

У процесі високотемпературного запікання деревини знищується весь бактеріальний фон

Читачі “Київського регіону” теж можуть долучитися до збереження довкілля, використовуючи у своїх оселях саме паливні брикети, адже вони мінімально впливають на атмосферу. При спалюванні паливних брикетів залишається лише 0,5-1% попилу, тоді як при спалюванні чорного вугілля залишається 20% попилу, а від бурого вугілля – аж 40%.

Ця інформація точно має зацікавити власників:

  • будинків та котеджів, які шукають ефективний спосіб опалення;
  • ресторанів, кафе та готелів;
  • промислових підприємств, де важливо знизити витрати на енергопостачання.

Використовуючи паливні брикети ви не лише сприяєте збереженню навколишнього середовища, але й заощаджуєте. Висока теплова видача паливних брикетів забезпечує довготривале та рівномірне опалення при значній економії коштів – при згорянні 1000 кг паливних брикетів виходить та ж кількість теплової енергії, як при згорянні: 478 куб.м газу, 500 літрів дизельного палива, 685 літрів мазуту, 1000 кг вугілля чи 1600 кг деревини.

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

Істотна вигода паливних брикетів – це постійна

температура при спалюванні протягом 4 годин

Крім того, використання брикетів різноманітне та зручне:

  • дерев’яні паливні брикети мають широкий спектр застосування і використовуються для будь-яких видів топок та котлів на дерево, котлів центрального опалення, відмінно горять в грилях, камінах та печах.
  • брикет ущільнений в 4-12 разів, від цього збільшується ефективність транспортних перевезень і скорочується площа складування.
  • брикет зручніше подавати в камеру топки в порівнянні з вугіллям і дровами. Вони легко розгоряються і горять рівномірно і довго.
  • згораючи брикети не створюють шкідливого впливу на атмосферу та навколишнє середовище опалювального приміщення.
  • при згоранні не видають неприємних запахів, не іскрять і не стріляють, фактично не виділяють диму, чадного газу, кіптяви та інших шкідливих речовин, у порівнянні з вугіллям або дровами.

ВІДЕО:

Паливні брикети в Обухові можна придбати у супермаркеті “Казка” за адресою вулиця Миру, 9а та магазині “Проммаркет” за адресою вулиця Київська, 21. Контактний телефон: (097)-887-48-93, (067)-176-01-48.

#КиївськаОбласть #Обухівміськвторресурси #ПаливніБрикети

Підписуйтеся на наші новини:

У Таращі задоволені співпрацю з польською благодійною організацією

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

Схожі записи

Скандал в Обухівській лікарні: Міськраду звуть на допомогу

У неділю відключать світло у 50 населених пунктах Київщини. Перелік

В Обухові почали розкрадати споруди на блок-постах

Напишіть коментар