14.8 C
Київ
03.05.2024
Богуслав ФДМУ

На Київщині можна приватизувати будівлю колишньої школи, якій понад 120 років

Приватизувати державну або комунальну нерухомість можна навіть під час воєнного стану. Це абсолютно законно. На балансі громад та Фонду держмайна є чимало об’єктів, які вже давно не використовуються і потребують ефективного власника: приміщення колишніх лікарень, шкіл, дитсадків, підприємств… Приватизація дає таким об’єктам друге життя, а підприємці можуть знайти недороге приміщення під бізнес майже в будь-якому куточку України.

Головна умова — приватизувати державну та комунальну нерухомість можна тільки через систему онлайн-аукціонів «Прозорро.Продажі». 

Що доступно для приватизації на Київщині просто зараз?

У селі Москаленки Обухівського району можна придбати будівлю колишньої школи з господарськими приміщеннями. Розташована вона на вулиці Шевченка, 239. Це унікальна споруда, що була зведена ще у 1903 році і має загальну площу понад 1200 квадратних метрів. Село Москаленки належить до Богуславської громади, яка об’єднує 26 населених пунктів на півдні Київської області.

До складу об’єкта входять кілька цегляних будівель: сама школа, колишні майстерні, їдальня, паливна та водонапірна башти, колодязь. Основні приміщення підключені до електромережі, систем водозабезпечення та каналізації. 

Стартує вартість приватизації з трохи більше як 2 мільйонів гривень. Фінальна сума буде визначена на онлайн-аукціоні в системі «Прозорро.Продажі», який відбудеться 12 лютого. Зверніть увагу: прийом заявок завершується напередодні торгів, 11 лютого.

Як позмагатися за об’єкт в системі «Прозорро.Продажі»?

Взяти участь в аукціоні можуть не тільки юридичні, а й фізичні особи. Місце реєстрації та проживання учасників не обмежується.

Які ж подальші кроки?

Спершу потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Перелік ви знайдете на сторінці самого оголошення

Далі ви готуєте необхідний пакет документів. Після цього можна подавати заявку на участь і пропонувати свою ціну за об’єкт.

Також потрібно буде оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески. 

Після перевірки документів переможець аукціону протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації решту ціни об’єкта і підписує договір купівлі-продажу. Якщо ви не перемогли — гарантійний внесок вам повернуть.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

#КиївськаОбласть #ФондДержмайнаУкраїни #ФДМУ #ОбухівськийРайон #селоМоскаленки #БогуславськаГромада

Підписуйтеся на наші новини:

Схожі записи

Поблизу Богуслава виявили сибірську виразку

На Богуславщині новий асфальт кладуть прямо у багнюку. Фото

У Богуславі СБУ затримало на хабарі керівника ЦНАПу Дмитра Симоненка

Напишіть коментар