11.5 C
Київ
27.04.2024
Активний відпочинок Волонтерство Київський регіон Школа

Школи Київщини долучилися до кампанії “В укриттях із підтримкою знаменитостей”

Лише за першу половину грудня повітряну тривогу оголошували кілька десятків разів. Якщо сповіщення лунає вдень, то діти у школах спускаються до укриттів, сидіти там доводиться у середньому годину. Щоб не стресувати, «відлипнути» від телефонів і банально не нудьгувати, українські школярі долучаються до кампанії #BraveKidsUkraine.

Ця ініціатива Міністерства освіти і науки України та Фонду Східна Європа —  саме для навчальних закладів. Її мета — заспокоїти, розрадити, надихнути та підтримати юних українців. А допомагають у цьому ті, кого вони люблять і ким захоплюються – знаменитості, музиканти, блогери, тіктокери та інші відомі люди.

ініціатива належить Міністерству освіти

і науки України та Фонду Східна Європа

Веселі руханки, музичні ігри, мотивуючі звернення та тілесні практики — це саме те, що потрібно дітям, кажуть педагоги. Діти і дивляться, і повторюють із задоволенням. Все це стає у пригоді не лише під час тривоги, але і на уроці, і на перерві. 

Під час уроку в одній зі шкіл слухають звернення до дітей від Міністра освіти і науки Оксена Лісового

 

А коли зірка приходить до школи особисто, то це справжнє свято. Так було в укриттях київських шкіл. Молодших школярів розважала танцями і руханками ігромайстриня Тьотя PANDA.

до підлітків завітав загадковий

учасник гурту Kalush Orchestr

А до підлітків завітав загадковий учасник гурту Kalush Orchestra — Килиммен. Просто відсидітись на стільчику не вдалося нікому — разом розучували фірмові рухи, якими гурт підкорив європейську сцену.

В одній з шкіл повторюють руханку від учасників проєкту #BravekidsUkraine

Також діти із задоволенням долучаються до онлайн-активностей, які пропонують відомі люди, публікують свої фото та відмічають сторінки #BraveKidsUkraine у соцмережах.

Заклади освіти також  розповідають про #BraveKidsUkraine на своїх сторінках. Відеозвернення до дітей у межах кампанії на сьогодні вже записали понад 30 лідерів думок. Це сам міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, британський актор Стівен Фрай, переможниця «Євробачення» Джамала, співачки Alyona Alyona та Юлія Саніна, співаки Melovin та Володимир Дантес, музикант гурту ТНМК Фагот, ветеран Олександр «Терен» Будько і багато інших.   

 

В укриттях із підтримкою знаменитостей: десятки шкіл по всій Україні долучились до кампанії #BraveKidsUkraine

Ознайомитися з активностями кампанії можна на кількох платформах: сайті, Facebook, Instagram, YouTube і TikTok

Кампанія #BraveKidsUkraine є частиною програми «Безпечна школа», яку Фонд Східна Європа реалізує у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Міністерством внутрішніх справ України. Реалізується за підтримки проєкту «Фенікс», що виконується коштом Європейського Союзу.

Схожі записи

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

У Борисполі на Різдво людей розважатимуть патрулем поліції

Дії влади Українки направлені лише на розграбунок міста – Цяпенко

Напишіть коментар