11.5 C
Київ
27.04.2024
ЖКХ Країна без сміття Міська рада Обухів

Міськрада Обухова підписала меморандум з ПП “Обухівміськвторресурси”

Обухівська міська рада проінформувала жителів громади про укладення меморандуму між виконавчим комітетом міськради та ПП “Обухівміськвторресурси”, – йдеться на сайті установи.

Суть меморандуму в тому, що ПП «Обухівміськвторресурси» погодилося скасувати фінансові претензії до споживачів приватної забудови, які не мають індивідуального письмового договору та жодного разу не сплачували підприємству за надані послуги.

Умовою скасування таких фінансових претензій має бути звернення такого споживача впродовж 30-ти календарних днів до 12 січня, та укладання з ПП «Обухівміськвторресурси» письмового індивідуального договору про надання послуг.

ВРАХОВАНІ ВСІ ЗАУВАЖЕННЯ мешканців

обухівської громади – сергій клочко

“Питання нарахування коштів ПП “Обухівміськвторресурси” піднімалося мешканцями нашої громади. Питання ми обговорили та підписали меморандум. Місяць терміну для підписання договорів з 12 грудня до 12 січня. Прохання, щоб вся ця праця, яку ми робили разом з старостами, депутатами, яка була напрацьована і була внесена в цей договір – не пройшла даремно, – заявив секретар Обухівської міської ради Сергій Клочко.

ВІДЕО:

“Доведіть до мешканців наших сіл умови цього договору і те, що протягом місяця ще є можливість скористатися умовами меморандуму і підписати договір з абонентським відділом ПП “Обухівміськвторресурси”. Щоб потім у середині січня не було жодних питань”, – підкреслив Сергій Клочко на нараді з старостами сіл Обухівської громади.

“Ми маємо організувати управління відходами у нашій громаді належним чином у відповідності до чинного Законодавства. І люди повинні розуміти, що це їх обов’язок укласти договір. Інакше потонемо у смітті. Ми не можемо цього допустити у себе!, – заявила Людмила Шевченко, начальник відділу ЖКГ виконкому Обухівської міськради.

Людмила Шевченко, начальник відділу ЖКГ виконкому Обухівської міськради

маємо організувати управління відходами

у відповідності до чинного Законодавства –

Людмила Шевченко

Як повідомив у своєму дописі депутат Обухівської міської ради Богдан Яцун: “За даними виконавця, станом на сьогодні отримують і сплачують за послугу з управління відходами: 95% жителів багатоповерхівок Обухова, 80% садибної забудови Обухова, 70% жителів сіл громади. Решта досі не отримують цю послугу з поводження відходами і не сплачують за неї”.

Наше завдання довести до кожного мешканця Обухівської громади, щоб вони заключили договір, щоб потім не було тих стихійних сміттєзвалищ, щоб не їхала туди потім міська варта і не складала протоколи, не виписувала штрафи і щоб у нас не було непорозуміння, – довів секретар Обухівської міської ради Сергій Клочко старостам сіл.

У додатковій угоді до договору між виконкомом міськради та ПП “Обухівміськвторресурси” передбачено такі положення:

  1. Буде встановлений графік прийому споживачів (фізичних осіб) фахівцями виконавця для вирішення спірних/індивідуальних питань.
  2. Виконавець вестиме комунікацію з споживачами через особистий прийом, телефоном, поштою, електронною поштою, і через вайбер.
  3. Визначено перелік документів на підставі, яких буде проводитися перерахунок або ненарахування плати за послуги для осіб, які тимчасово (більше 1 місяця) не проживають за місцем отримання послуги.
  4. Здійснювати нарахування плати на одного споживача або за місцем реєстрації його проживання, або за місцем фактичного проживання. У разі наявності у власності споживача кількох об’єктів нерухомості, оплата споживачем отриману послугу за проводиться тільки за одним місцем.
  5. Не нараховувати оплату за послугу на приміщення, в яких ніхто не проживає, а також на земельні ділянки.
  6. Виконавець забезпечить постійну санітарну обробку контейнерів та майданчиків, відповідно до вимог чинного законодавства.

Це крок, який сприяє покращенню

захисту прав споживачів у відносинах

з виконавцем – Богдан Яцун

депутат Обухівської міської ради Богдан Яцун

“Добре розумію, що ці документи не вирішують усіх розбіжностей між виконавцем і споживачами послуг. І все ж це крок, який сприяє усуненню порушень норм законодавства та покращенню захисту прав споживачів у відносинах з виконавцем. За умови, що виконавчі органи міськради будуть активно сприяти споживачам, а не триматися осторонь”, – наголосив  Богдан Яцун, голова постійної комісія Обухівської міської ради з питань комунальної власності, житлово – комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою, будівництва та архітектури.

#КиївськаОбласть #Обухів #Обухівміськвторресурси #ПобутовіВідходи

Підписуйтеся на наші новини:

У Яготині подорожчало вивезення сміття

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

Схожі записи

Думку 1300 жителів міста Обухів планують проігнорувати на сесії міськради

Суд визнав в.о. міськради Броварів винним в адміністративному порушенні

ВПЕРШЕ У БОРИСПОЛІ – ПОЛТАВА

Напишіть коментар