10.4 C
Київ
27.04.2024
Захист тварин Збережемо ліс Київ Країна без сміття Моніторинг забруднення річка Дніпро Чисте повітря Чисті водойми

Вражаюча кількість учасників Маршу за Київ пройшли столицею. Відео

Близько 50 громадських організацій Києва організували перший об’єднаний «Марш за Київ» та закликали реалізувати у місті близько 100 реформи, – повідомляє “Київський регіон” з місця події.

Марш зібрав тисячі киян та жителів передмістя столиці. Своїми спільними вимогами учасники називають припинення незаконної забудови, реформу громадського транспорту та мобільності, розвиток самоврядування районних рад, чиста вода та повітря, а також новий Генеральний план.

Серед організаторів Маршу – Центр Урбаністичних Студій, Ukrainian Modernism, «Києве, Мий», Urban Crew, Зберегти «Квіти України», “Урбанина” та інші.

Вражаючу кількість учасників маршу можна подивитися на відео голови громадської організації “Трипільський край” Євгена Цяпенка.

ВІДЕО:

Весь перелік вимог організатори оприлюднили у «Зеленій книзі». Реалізація цих пропозицій дозволить Києву стати сучасним європейським містом. Ці вимоги передадуть політикам міських і національних органів влади.

КИЇВ САМ СЕБЕ НЕ ВІДСТОЇТЬ

До маршу долучилися 18 колон, теми яких містяни могли формувати самостійно. Вони закликали припинити вирубку дерев, забезпечити тротуари без ям і майданчики для вигулу собак, розвивати громадські вбиральні та соціальне житло, прибрати некомфортні жовті маршрутки тощо.

після дощу – кожна вулиця басейна

Те, що кияни, нарешті, готові виходити на вуличні акції з екологічними вимогами безмежно надихає. Редакція “Київського регіону” підтримує учасників акції та сподівається, що ця подія переконає і київську, і центральну владу дослухатися громаду.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #інфраструктураКиєва #КМДА #МаршЗаКиїв #ЦентрКиєва #Банкова #ВерховнаРада #активісти #екологія #ЦентрУрбаністичнихСтудій #UkrainianModernism #КиєвеМий #UrbanCrew #ЗберегтиКвітиУкраїни #Урбанина #ТрипільськийКрай

Схожі записи

Відео Київського регіону заблоковано для перегляду Роскомнадзором

Бучанська міськрада погрожує жителям громади адмінвідповідальністю

З нового року поляки зобов’язані сортувати сміття вдома

Напишіть коментар