29.3 C
Київ
26.07.2024
Київський регіон ФДМУ

Державна і комунальна нерухомість Київщини: що можна приватизувати в грудні 

На Київщині шукають нових власників комунальної та державної нерухомості. Для держави та органів місцевого самоврядування приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів, а для підприємців – шанс стати власниками унікальних об’єктів за ринковими цінами.

Мала приватизація державного та комунального майна відбувається виключно через державну електронну торгову систему «Прозорро.Продажі». 

Об’єкти для приватизації на Київщині, які доступні зараз

  • Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях пропонує приватизувати приміщення під офіс в смт Терезине Білоцерківського району Київської області. Від селища Терезиного до Білої Церкви 12 кілометрів. Йдеться про нежитлову адміністративно-лабораторну будівлю на вул. Першотравнева, 2, загальною площею понад 1700 квадратних метрів. Фасад будівлі оздоблений штукатуркою та пофарбований. Стартова ціна лота – 431 000 грн. Пропозиції від охочих позмагатися на торгах за цей об’єкт прийматимуть до 18 грудня, аукціон запланований на 19 грудня.

  • Для приватизації доступний ще один об’єкт нерухомості на Київщині. Він розташований у невеличкому селі Коптевичівка Бориспільського району. Яготинська міська рада виставила на е-аукціони громадський будинок з господарськими будівлями та спорудами загальною площею 343 квадратні метри, що знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького, 15. Двоповерхова будівля, зведена у 1908 році, перебуває в аварійному стані. Стіни частково зруйновані, дах та підлога – повністю, проте після відновлення ця споруда буде виглядати по-справжньому самобутньо. Початкова ціна реалізації – майже 208,5 тисяч гривень. Аукціон відбудеться 18 грудня, заявки на участь у торгах приймаються до 17 грудня.

Мала приватизація наповнює місцеві та державний бюджети

З вересня 2022 року (з моменту відновлення аукціонів з продажу державних обʼєктів) Фонду держмайна вдалося залучити від продажу об’єктів малої приватизації 4,4 млрд грн, що в тому числі слугують підтримкою для Сил оборони. Місцеві бюджети Київщини від початку повномасштабного вторгнення завдяки приватизації об’єктів комунальної власності заробили понад 153 мільйони гривень.

Брати участь у торгах через державну електронну торгову систему «Прозорро.Продажі» можуть як фізичні, так і юридичні особи з будь-якого куточка України. 

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

#КиївськаОбласть #ФДМУ #ПрозорроПродажі

Підписуйтеся на наші новини:

Реформа управління відходами. Що чекає на громади Київщини

 

Схожі записи

У КОДА визначилися з розподілом лікарень для наступного етапу медичної реформи

Таке можливо лише в Україні? Скандальна споруда у Бишеві. ВІДЕО

Оренда комунальної нерухомості в Києві: що виставили на торги в системі «Прозорро.Продажі»

Напишіть коментар