13.3 C
Київ
26.04.2024
Виставки Київський регіон Мистецтво Фастів

На Київщині відбувся мистецький пленер. ВІДЕО

Протягом тижня художники з різних куточків України замальовували краєвиди Фастова.
На День Міста митці презентували свої роботи фастівчанам.

На запрошення прийняти участь у пленері, крім фастівчан, відгукнулися митці з Києва, Харкова, Кривого Рогу та Гостомеля.

Більше про подію у відео Євгена Цяпенка, “Київський регіон”.

 

Художник-графік Наталія Моцак відмітила надзвичайно мальовничі місця Фастова. Я перший раз у Фастові. Мені дуже сподобалося. Обов’язково приїду ще, – пообіцяла київська художниця, яка натхненно зобразила капличку біля старовинної церкви.

Наталія МОЦАК, київська художник-графік

Місто гарне, насичене своєю історією та колоритом. Люди теж привітливі, ввічливі та доброзичливі. Враження виключно позитивні, – відгукнувся про час проведений у Фастові молода “зірка” вітчизняного мистецтва Сергій Редьога з Харкова.

Проводити такі мистецькі заходи під час війни не просто доречно, а необхідно, – впевнений Заслужений художник України та голова Національної Спілки художників України Костянтин Чернявський.

Саме в цей час, коли ворог намагається знищити і наші творчі здобутки, знищити нашу культуру, знищити на спадщину і нашу ідентичність – необхідно не лише жителям Київщини, а і всієї України та світу показувати найкращі здобутки і найкращі твори сучасного українського образотворчого мистецтва, – наголосив Костянтин Чернявський , який сам теж подарував Фастову власну картину з зображенням місцевих краєвидів.

Цьогорічний пленер відбувся на дуже високому рівні, бо минулого року ми лише показали Громаді Фастова що воно таке, – прокоментував хід заходу його організатор Заслужений художник України Анатолій Марчук.

Вражаючі портрети представив фастівчанам їх земляк художник-скульптор Анатолій Древецький. На думку пана Анатолія – людина у мистецтві це головний персонаж, а тому портрет є найскладнішим жанром образотворчого мистецтва.

Схожі записи

На Київщині новий термін дії комендантської години

Відключатимуть світло на Київщині: ДТЕК проводитиме ремонтні роботи

За рік художник створив у Києві більше 20 муралів

Напишіть коментар