2.7 C
Київ
20.04.2024
Армія Київська обласна рада КОДА

Облрада терміново дофінансує тероборону Київщини: Сесія завтра

Запланована на четвер сесія Київської обласної ради відбудеться вже завтра 16 лютого. Рішення про перенесення сесії викликана, перш за все, з необхідністю прискорити організаційні заходи по забезпеченню територіальної оборони Київщини, – повідомляє “Київський регіон”.

Саме питанню звіту по організації обласної територіальної оборони і була присвячена термінова нарада у новообраного голови КОДА Олексія Кулеби. На нараді були присутні представники Збройних сил України, які відповідають за тероборону, керівництво Київської обласної ради, голови депутатських фракцій облради та голови ОТГ.

ситуація з організацією

територіальної оборони

на Київщині непроста

Нажаль, ситуація з організацією територіальної оборони на Київщині непроста. Незважаючи на наявність приміщень вже у восьми громадах Київщини, незважаючи на наявність фінансування – кількість бажаючих підписати контракт на вступ до тероборони ще не є достатньою – заявили на нараді військові.

Наше завдання як депутатів – підтримати ВСУ всім необхідним і посилювати нашу територіальну оборону. Наразі є програма фінансування на три роки. Вже завтра на сесії питання виділення 7,5 мільйонів гривень на територіальну оборону має бути розглянуто першим,заявив в ексклюзивному коментарі Київському регіону керівник Київської територіальної організації партії “Європейської Солідарності” Георгій Цагареішвілі.

Схоже, новому голові КОДА Олексію Кулебі, доведеться мобілізувати весь організаційний ресурс, щоб виправити недоліки роботи свого попередника і по організації захисту Київщини.

Наразі всі депутати об’єдналися та вирішили прийняти зміни в програму по теробороні. Будуть профінансовані заходи щодо ремонту будівель, де дислокуватися загін, збройова кімната та огорожа таких будівель, – роз’яснює заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Ще одним надважливим питанням, яке залишив Кулебі попередник і яке необхідно терміново вирішувати – це прийняття бюджету. І вже від позиції самого Олексія Кулеби до багатьох дивних статей бюджету, які подавав до облради Василь Володін, залежить чи отримає він підтримку депутатів у сесійній залі.

Чекаємо від КОДА зміни до бюджету. Окрім фінансування заходів пов’язаних з теробороною на завтра на сесії плануємо також схвалити і бюджет області на 2022 рік, – розповів в ексклюзивному коментарі Київському регіону перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський.

Чи встигне КОДА підготувати необхідні зміни до бюджету, а Олексій Кулеба подати документи до обласної ради – ще питання.

ми проголосуємо за зарплати

та соцвиплати – Георгій Цагареішвілі

В будь якому випадку, ми проголосуємо захищену частину бюджету – зарплати та за соціальні виплати, – пообіцяв Георгій Цагареішвілі.

Читайте також в матеріалі що саме очікують в обласній раді Київщини від нового губернатора

Від нового губернатора Київщини в облраді очікують ефективної роботи

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #бюджетКиївщини #фінансування #ВолодимирЗеленський #ОлексійКулеба #ГеоргійЦагареішвілі #НаталіяГунько #ТетянаСеменова #ЯрославМоскаленко #ЯрославДобрянський #губернатор

Схожі записи

Диво сталося: Фастівська лікарня отримала статус кластерної

У Чорнобильській зоні зміцнюють кордон Київщини з Білоруссю

У Тетієві повністю відновили школу після пожежі

Напишіть коментар