8.9 C
Київ
15.04.2024
Новини Суспільство

Найважливішою проблемою кияни вважають високі тарифи: опитування

Починаючи з 28 січня по 8 лютого в усіх адміністративно-територіальних районах Києва проводилося опитування громадської думки мешканців столиці. Дані зібрані за допомогою технології Express-poll збиралися на замовлення ГО “Центр розвитку міст”.

За результатами опитування Віталій Кличко лідирує в рейтингу виборів міського голови Києва. На питання, “За кого з кандидатів ви б проголосували, якби найближчої неділі відбувалися вибори Київського міського голови?”, 33% киян віддали б голоси за Віталія Кличка. Він лідирує з великим відривом, друге місце – Сергій Притула (4,7%), третє – Ігор Смешко (3,9%).

“Це відбувається через відсутність альтернативних кандидатів, що реально претендували б на владу в Києві. Однак хочу звернути увагу, що діяльність чинного мера оцінюється дуже посередньо – 5,2 бали по 10-бальній шкалі. Найкраще оцінює діяльність мера молодь (18-39 років), найгірше – старше покоління (за 60 років)”, – коментують у дослідницькому центрі «Імідж-контроль», яке безпосередньо проводило опитування.

люди висловилися за відновлення

райрад в столиці

65,7% вважають, що районами мають керувати обрані районні ради. І тільки 18,4% вважає, що районами Києва мають управляти призначені мером чиновники. “Людину Президента” в якості голови району хочуть бачити ще менше – 3,2%.
“Найбільше місцеве самоврядування підтримує покоління (старше за 60) – за створення районних рад майже 72,9%. В той час як молодь (18-39 років) менше підтримує районні ради – 59,4%”, – наголошують дослідники.

На питання “Яка з проблем міста Києва є для вас найважливішою?” кияни відповіли – “високі тарифи”.

найважливішою проблемою

кияни вважають високі тарифи

Попри високу підтримку Кличка як мера, його президентські рейтинги залишаються низькими; тут серед киян першість тримає опозиційний кандидат Петро Порошенко, друге місце посідає Володимир Зеленський.

Є тенденція падіння рейтингу президента Зеленського та посилення позицій Петра Порошенка. Однак ледь не вперше фіксується чіткий віковий розподіл.

Як зазначають експерти, Володимира Зеленського підтримує 18,6% молоді віком 18-39 років. В той час як люди середнього віку (40-59 років) та старшого (60+) тримаються на рівні 8,3% та 9,2% відповідно. Петра Порошенко найбільше підтримують люди середнього віку 40-59 років – 22,7%. Молодь (18-39) років підтримує на рівні 10,9%. Старше покоління – на рівні 12,3%. Партійні рейтинги “Європейської Солідарності” та “Слуги Народу” повторюють зазначені тенденції.

Схожі записи

Путінська агресія: поточна ситуація по районах Київщини

У Мироцькому встановили нову мобільну котельню. ВІДЕО

ДСНС Обухівщини повідомило про 592 пожежі та 13 постраждалих від пожеж у минулому році

Напишіть коментар