12 C
Київ
27.04.2024
КОДА Укренерго

На Київщині продовжується обмін лампочок розжарювання на LED-лампи

Основною метою програми знизити обсяг лампочок розжарювання на LED-лампи є оптимізація споживання світла та допомогти енергосистемі країни, – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон».

Для реалізації проєкту планується використання в межах країни 50 млн. ламп, з яких 3 960 тисяч ламп планується для Київщини. За даними «Укренерго», до 40% енергії споживається домогосподарствами, а одним з основних джерел підвищеного навантаження на електромережі є старі лампи розжарювання, які використовуються в домогосподарствах. Вони використовують у 8 разів більше електроенергії за сучасні лампи. При заміні 50 млн старих ламп розжарювання на LED-лампочки зменшиться пікове навантаження на електромережі до 10%.

пікове навантаження на електромережі

зменшиться до 10% – Укренерго

Схвалюють проєкт і екологи. Так, Дар‘я Жаврида, радниця з дотримання державної екологічної політики Голови Обухівської РДА вважає, що “зменьшення навантаження на електросистеми прямо пропорційно зменшенню навантаження на довкілля, оскільки зменшуються викиди в атмосферу. Заощадження електроенергії є, також, один із багатьох шляхів щодо досягнення екологічно прийнятного економічного розвитку».

це шлях досягнення екологічно прийнятного економічного розвитку – Дар‘я Жаврида

Перша стадія реалізації проекту передбачає використання 985 тис. ламп для області. По районним центрам лапи вже розвезені, до кінця місяця будуть розвезені по селам. Кожен, у кого є старі лампи розжарювання, може безоплатно зменшити електроспоживання, замінивши лампочки на енергоощадні LED.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

МОЗ України затвердило статус медичних закладів Київщини

Укренерго знову зафіксувала перевищення лімітів споживання електроенергії

Внаслідок нічної атаки на Київщині є двоє постраждалих

Напишіть коментар