9.9 C
Київ
29.03.2024
Блоги Київська обласна рада КОДА

Очільник КОДА ретранслює фальшиве занепокоєння – Наталія Гунько

Головне завдання Київської обласної ради – представляти інтереси жителів області, дбати про розвиток регіону, спрямовувати кошти платників податків на удосконалення інфраструктури, створення якісних умов для надання медичних, освітніх та інших послуг, – зазначає у своєму зверненні (текст нижче) голова Київської обласної ради Наталія Гунько.

Саме тому депутатський корпус обласної ради дуже виважено ставиться до прийняття бюджету Київщини. Це головний фінансовий документ, де чітко зазначається, як і що буде фінансуватися протягом року. Кошти обласного бюджету мають бути раціонально, збалансовано та справедливо розподілені на всі потреби жителів області.

Заклик очільника КОДА облишити політичні ігри насамперед стосується його самого. Адже без діалогу з депутатами, ігноруючи рекомендації та пропозиції представницького органу громади Київщини, неможлива конструктивна та якісна робота не тільки під час розгляду проекту обласного бюджету, але й подальша повноцінна робота та співпраця між обласною радою і облдержадміністрацією.

Заклик очільника КОДА облишити політичні ігри насамперед стосується його самого

Лише 18 січня, вийшовши з відпустки і згадавши про Київщину, Василь Володін підписав Розпорядження про схвалення проекту бюджету Київської області на 2022 рік та подав пакет документів до Київської обласної ради (лист 227/01/37.04-2022). Усвідомлюючи те, що депутатам потрібен час для повноцінного опрацювання поданих документів, очільник КОДА вже на 6 робочий день після подачі проекту обласного бюджету, звинувачує обласну раду в її бездіяльності, що не відповідає дійсності. У той час, як жодного разу Василь Володін не виявив бажання та не знайшов часу для повноцінного та конструктивного діалогу з депутатським корпусом.

26 листопада 2021 року ми отримали Перший проект обласного бюджету від КОДА за підписом голови Василя Володіна (лист №6779/01/37.04-2021), але через 14 календарних днів, а саме 10 грудня сам же Володін офіційно звернувся до нас залишити поданий проект обласного бюджету без розгляду (лист №7180/01/37-2021). Слід зазначити, що у цей період депутатський корпус Київської обласної ради повноцінно опрацьовував поданий документ.

Зокрема, з 1 по 10 грудня під моїм керівництвом, разом із моїми заступниками, головами постійних комісій проводилось заслуховування керівників структурних підрозділів Київської облдержадміністрації щодо проекту обласного бюджету на 2022 рік та основних напрямків соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2022 рік. Наголошую, що на ці заслуховування запрошувалось керівництво КОДА, однак жодного разу високі посадовці облдержадміністрації не спромоглися знайти часу в своєму щільному графіку для спілкування з депутатським корпусом щодо основного фінансового документа області.

Василь Володін жодного разу не виявив бажання та не знайшов часу для повноцінного та конструктивного діалогу з депутатським корпусом

Рекомендації депутатів до проекту обласного бюджету на 2022 рік та основних напрямків соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2022 рік були направлені до облдержадміністрації (лист від 14.12.2021 №3070/09).

16 грудня 2021 року облдержадміністрація, за підписом Василя Володіна, надіслала Другий проект обласного бюджету на 2022 рік (лист №7336/01/37.04-2021), який був розглянутий постійної комісією КОР з питань бюджету та фінансів. Відповідно до висновків та рекомендацій комісії проект бюджету було повернуто на доопрацювання, у зв’язку зі свідомим небажанням облдержадміністрації враховувати рекомендації депутатського корпусу обласної ради (лист від 30.12.2021 №3212/07-01).

Зокрема, Київською обласною державною адміністрацією ігноруються та не використовуються в роботі рішення обласної ради щодо реорганізації комунальних закладів, а продовжується практика формування обласного бюджету за старою схемою. Наприклад, в КОДА запропонували виділити кошти на утримання обласного дитячого санаторію, який у 2021 році ми реорганізували, адже він знаходиться у жахливому стані: пліснява на стінах, старі незручні ліжка, відсутнє медичне обладнання для якісного оздоровлення дітей. Цього року, як і минулого, цей заклад не буде приймати на реабілітацію діток, адже немає належних умов. То навіщо зараз виділяти кошти «на харчування», якщо немає для кого тут готувати? І у той же час наша обласна служба екстреної медичної допомоги не має коштів на виплату заробітних плат бригадам лікарів, які щохвилини рятують наших громадян. Де тут збалансованість? У такому вигляді ми категорично не могли голосувати за бюджет. І це лише один приклад із великої кількості недопрацювань обласної держадміністрації.

Під час проведення засідання постійної комісії, де обговорювали проект бюджету-2022, керівництво КОДА знову було відсутнє

Отже, на кінець 2021 року у Київській обласній раді був відсутній проект обласного бюджету на 2022 рік.

Очікуючи його подання, з’ясувалося, що очільник КОДА, начебто переймаючись розвитком області та нормальним життям людей, пішов у відпустку з 10 по 14 січня 2022 року. Керівництво обласної ради, спостерігаючи за такою бездіяльністю КОДА, вимушено було двічі звернутися до облдержадміністрації з проханням терміново подати проект обласного бюджету (листи від 10.01.2022 №21/01 та від 14.01.2022 №66/01). На що 12 січня 2022 року КОР отримала відповідь від КОДА за підписом першого заступника голови (лист №146/05/26-2022), що «…до прийняття Київської обласною радою рішення про обласний бюджет Київської області на 2022 рік, утримання установ і закладів Київської обласної ради здійснюється на підставі тимчасового розпису на І квартал 2022 року, з урахуванням вимог статей 79, 90 та 91 Бюджетного кодексу України». При цьому слід вказати на необізнаність чиновників КОДА, оскільки не всі установи і заклади Київської обласної ради утримуються на підставі тимчасового розпису. Зокрема, це заклади та установи культури, спорту тощо, утримання яких здійснюється на підставі затверджених обласних комплексних та цільових програм.

 

Схожі записи

Депутати хочуть звільнити керівництво Київської обласної ради

У двох містах Київщини відкриють центри вакцинації від коронавірусу

Ремонт мосту на трасі М-06 біля Василькова завершать до кінця року

Напишіть коментар