7.1 C
Київ
18.04.2024
Кримінал Міська рада Новини Обухів

У четвер судитимуть мера Обухова Олександра Левченка та його пособників

До Обухівського районного суду надійшов обвинувальний акт стосовно обухівського міського голови Олександра Левченка, – повідомляє Київський регіон.

Ухвалою судді у вказаному кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання на 17 лютого 2022 року. Крім мера Обухова Олександра Левченка обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосується  інших шести осіб у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Київський регіон ще у 2019 році повідомляв, що СБУ викрила посадовців Обухівської міськради на привласненні землі, призначеної для зведення соціального житла. Через цю оборудку понад півтисячі громадян, зокрема переселенців та учасників АТО, лишились без квартир.

Протиправний механізм організували міський голова Обухова Олександр Левченко разом із керівником земельного відділу Обухівської міськради Володимиром Цельорою, та керівником юридичного відділу Наталією Пушенко, членом виконкому обухівської міськради Владиславом Вергуном, депутаткою міської ради Українки Тетяною Ягодзинською та іншими особами.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Йдеться про оборудки навколо реалізації ЖБК «Кальміус», де під виглядом реалізації державних соціальних програм із забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб зловмисники вивели із власності громади один гектар землі.

Нагадаємо, що у 2020 році суд вже заарештовував майно мера Обухова Олександра Левченка, включно з включно з будинком та автомобілем Toyota Land Cruiser Prado.

Суд заарештував майно мера Обухова Олександра Левченка

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також були проведені на роботі та дома обшуки, а пізніше суд наклав арешт на 2 квартири депутатки Української міськради Тетяни Ягодзинської.

Майно депутатки міськради Українки Тетяни Ягодзинської заарештовано у рамках кримінального провадження

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #ОлександрЛевченко #ВолодимирЦельора #НаталіяПушенко #ВладиславВергун #ТетянаЯгодзинська #Кальміус #афера #незаконнебудівництво

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Схожі записи

Поліція почала розслідувати факт тиску на виборців у Борисполі

Обухівський район планують розділити на Обухівську, Українську та Козинську ОТГ

У Броварах розірвуть договір оренди церкві московського патріархату

Напишіть коментар