11.5 C
Київ
25.04.2024
Кримінал Служба безпеки України Технології

На Київщині майнери криптовалюти незаконно підключилися до електропідстанції

У Бучанському районі Служба безпеки України викрила криптоферму, яка «намайнила» електрики на 3,5 мільйона, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на пресслужбу СБУ у Києві та Київській області.

Ангарне приміщення орендували троє мешканців Київщини, які і розмістили там спеціальне обладнання майнінгу криптовалют. Також вони примудрилися підключилися до електропідстанції в обхід лічильника і сплачувати символічно мінімальні суми, чим завдали понад 3,5 млн грн збитків.

Правоохоронці вилучили спеціалізоване обладнання на загальну суму

понад 6 мільйонів гривень

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб.

СБУ ініціювала проведення комп’ютерно-технічної та економічної експертиз для визначення точного розміру завданих державі збитків.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Нагадаємо, “Київський регіон” одним з перших повідомив, що зятю мера Гостомеля призначили запобіжний захід у 14 млн. застави.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ДТЕК визнала, що не може обійтися без відключення світла на Київщині.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #БучанськийРайон #СлужбаБезпекиУкраїни #СБУ #криптовалюта #ерипта #біткоїн #СБУ #майнери #електропідстанція #врізка #майнінг

Схожі записи

СБУ фіксує воєнні злочини РФ проти цивільного населення Київщини

На Обухівщині за добу вдалося знайти викрадену автівку. Відео

Водій служби таксі вбив пасажира та викинув тіло поблизу Києва

Напишіть коментар