2.6 C
Київ
20.04.2024
Гостомель Державне бюро розслідувань Селищна рада Служба безпеки України

Зятю мера Гостомеля призначили запобіжний захід у 14 млн. застави

Запобіжний захід Ростиславу Скуратовському, зятю Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка, 60 діб тримання під вартою або 14 млн грн застави, – повідомляє “Київський регіон”.

Помічника та зятя мера Гостомеля Юрія Прилипка затримали при отриманні хабара у розмірі 290 тисяч доларів. Зять Прилипка – Ростислав Скуратівський та його помічник Міщанин, зловживаючи посадовими обов’язками, вимагали від місцевого приватного підприємця хабар, в особливо великих розмірах, за передачу у його власність ділянки на території ОТГ розміром 1,2 га.

За $600 тис зловмисники обіцяли передати у приватну власність ці 1,2 га землі та «протягнути» це питання через 2 сесії територіальної громади. У подальшому пропонували комерсанту придбати ще майже 40 га, які Державний лісовий фонд України нібито передасть на баланс ОТГ.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились СБУ спільно з ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

У зв’язку з цим, вищевказаним особам було передано 10 тисяч доларів декілька днів тому, а під час затримання вони мали отримати другу частину у розмірі 290 тисяч доларів.

Наразі двом фігурантам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Також перевіряється причетність до протиправної оборудки голови Гостомельської ОТГ.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Нагадаємо, “Київський регіон” одним з перших повідомив, що Гостомельського селищного голову викрили на хабарі

Гостомельського селищного голову викрили на хабарі

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ДТЕК визнала, що не може обійтися без відключення світла на Київщині.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #Вишгородськийрайон #Вищедубенськийлісгосп #лісничий #хабар #ДБР #ЮрійПрилипко #Гостомель #селищнийголова #селищнарада #Скуратовський #Міщанін #СБУ #ОфісПрокуратури

Схожі записи

У Борисполі затримано проросійського пропагандиста

У Богуславі СБУ затримало на хабарі керівника ЦНАПу Дмитра Симоненка

СБУ зафіксувала прояви гібридної війни в соцмережах

Напишіть коментар