14.8 C
Київ
26.04.2024
Інфраструктура Кримінал Обухів

Архітектора Обухова звинувачують у порушенні законодавства

Чи ви би погодилися купити квартиру в будинку, який не відповідає державним будівельним нормам ⁉️ мабуть ні. А головний архітектор Обухова В. Цельора, за підтримки мера О. Левченка продовжують вперто “продавати” обухівцям проект Плану зонування території міста, розроблений в травні 2018 року, який не відповідає оновленим державним будівельним нормам і вимогам містобудівного законодавства, повідомляє депутат Обухівської міськради Богдан Яцун.

А саме:
▶️ з 01 серпня 2018 року набрав чинності новий ДБН Б.1.1-22:2017 Склад та зміст плану зонування території, а з 01 жовтня 2019 року набрав чинності ДБН Б.2.2-12:2019 Планування та забудова територій. Про їх переваги можна ознайомитися тут: http://dreamdim.ua/…/plan-zonuvannya-terytoriyi-zoning-dbn…/, http://dreamdim.ua/…/nabrav-chynnosti-dbn-b-2-2-12-2019-pl…/
▶️ з 12 жовтня 2018 року в Україні вступив в дію Закон «Про стратегічну екологічну оцінку», який передбачає, що містобудівна документація на етапі її розробки підлягає стратегічній екологічній оцінці – містобудівні документи мають враховувати ймовірні негативні наслідки для довкілля та здоров’я людини у результаті їх реалізації.

Звісно, ухвалення такого невідповідного нормам закону проекту Плану зонування буде порушенням закону. Тому я закликаю своїх колег-депутатів завтра за таке не голосувати, а підтримати внесений мною альтернативний проект рішення, який передбачає спочатку – привести План зонування у відповідність до вимог законодавства, а вже потім – його затверджувати. Чому мер міста і міський архітектор вперто цього не хочуть – мотиви не зрозумілі. Ще раз закликаю не наступати знову на ті ж самі граблі а діяти по закону та в інтересах громади, – закликає пан Яцун.

Схожі записи

Під Києвом “тітушки” перекрили дорогу для проїзду місцевим жителям

У Рокитному чоловік підпалював автомобілі, щоб помститися коханцям дружини

Екскерівнику Держгеокадастру Київщини Людмилі Приходько повідомлено про підозру

1 коментар

Olga 31.01.2020 о 23:31

покажіть архітектора, що не порушив законодавства)

Відповіcти

Напишіть коментар