11.5 C
Київ
26.04.2024
Біла Церква Захист тварин РДА

На Білоцерківщині підтвердилися факти сказу у домашніх тварин

Лабораторні дослідження підтвердили факти виявлення сказу у домашніх тварин в різних населених пунктах Білоцерківського району, – повідомляє “Київський регіон” з на посиланням на Білоцерківську райдержадміністрацію.

Там сьогодні відбулося термінове позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації.

Під час засідання комісії, яке провів заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Олександр Горовенко, було заслухано доповіді начальника Білоцерківського відділу ГУ Держспоживслужби в Київській області Миколи Довгаля та начальника Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини Ігоря Царенка.

Була озвучена інформація про позитивні результати досліджень на сказ у домашніх тварин – собаки, що проживала в межах приватного домоволодіння у селі Бикова Гребля Маловільшанської ТГ, та великої рогатої худоби із домогоспосподарства у селі Березна Володарської ТГ.

Члени комісії обговорили план комплексних заходів щодо ліквідації сказу в зазначених населених пунктах та попередження нових випадків захворювання, яким передбачається введення карантинних обмежень у визначених неблагополучних пунктах та загрозливих зонах, до яких входять території, що межують із вогнищами сказу.

Окрім того, оскільки обидві тварини мали контакти з людьми, жителям постраждалих домогосподарств рекомендовано пройти необхідне обстеження та певний час перебувати під наглядом медичних працівників.

Обмежувальні заходи стосуються і території мисливських угідь Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» та ТОВ «Томилівська дача».

Київський регіонзвертається до жителів Білоцерківського району із застереженням бути обачними під час поводження із тваринами, а у випадку виявлення їхньої підозрілої поведінки негайно повідомляти про це відповідним фахівцям та службам.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #БілаЦерква  #БілоцерківськаРДА #МаловільшанськаГромада #ВолодарськаГромада #ТомилівськаДача #ОлександрГоровенко #ДержспоживслужбввКиївськійобласті #МиколаДовгаль #Білоцерківськаміськадержавналлікарня #ветеринарія #медицина #ІгорЦаренко #БиковаГребля #МаловільшанськаТГ #ВолодарськаТГ #великарогатхудоба #домогоспосподарство #селоБерезна

Схожі записи

Поблизу Богуслава виявили сибірську виразку

На Білоцерківщині 11 сіл закрили на карантин через скаженого кота

Керівник департаменту Васильківського відділу освіти незаконно отримував другу зарплату

Напишіть коментар