29.03.2024
Васильків Київська обласна рада

У Київській облраді поборються з замуленням Стугни у Василькові

Тимчасова контрольна комісія Київської обласної ради з питань перевірки екологічного стану водних об’єктів Київщини завітала до Васильківської міської територіальної громади,  – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на міськраду міста.

Керівники міської ради озвучили голові комісії та депутати Київської обласної ради намагалися розібратися які природні та людські фактори призвели до замулення русла річки Стугна. В ході обстеження була перевірена і гідротехнічна споруда захисної дамби по вулиці Соборна міста Васильків та шлюзи, які теж потребують реконструкції.

Вивчивши ситуацію, члени Тимчасової комісії запропонували Васильківській міській раді подати проєкт по відновленню і підтриманню сприятливого гідрологічного режиму річки Стугна, який буде включений у комплексну обласну програму щодо захисту від підтоплення територій в містах і селищах Київської області на 2022-2032 роки. Реалізація даного проєкту наддасть захист від підтоплення прилеглих до річки територій.

Вчора “Київський регіон” повідомляв, що в Обухові без дозволу риють кар’єр на популярному у місті озері:

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #Васильківськаміськатериторіальнагромада #Тимчасоваконтрольнакомісія #Київськаобласнарада #перевіркаекологічногостануводни #обєктівКиївськоїобласті #Васильківськийміськийголова #НаталіяБаласинович #керівникиміськоїради #ХвичаМепарішвілі #річкаСтугна #гідротехнічнаспоруда #захиснадамба #вулицяСоборна #містоВасильків #шлюзи

Схожі записи

У Київській міській раді хочуть чітко встановити межі столиці

Депутати хочуть звільнити керівництво Київської обласної ради

Музей «Букринський плацдарм» передадуть на баланс обласної ради

Напишіть коментар