7.7 C
Київ
18.04.2024
Аналітика Твоя Громада Школа

Вчителі Київщині до зими не отримають ноутбуків для дистанційного навчання

Через карантинні обмеження знову підняли питання дистанційного навчання, проте школи досі не забезпечені необхідною технікою. Вчителям пообіцяли закупити понад 60 тисяч ноутбуків, проте це зможуть зробити лише за кілька місяців, повідомляє “Київський регіон” з посиланням на “Дзеркало тижня”.

Журналісти звернулися з запитом в Міністерство освіти, аби дізнатися, коли ситуація з оснащенням шкіл технікою зміниться. Виявилося, що наразі немає навіть тендерів на купівлю ноутбуків.

“Станом на 28 вересня опубліковані оголошення про проведення відкритих торгів і тривають тендерні процедури зі здійснення закупівель для шкіл всіх областей, а також семи районів міста Києва (на 58 844 ноутбуки)”, – повідомили в МОН.

За даними МОН, проведення аукціонів у більшості областей заплановано на жовтень. Відповідно, укладення договорів і доставка ноутбуків по школах відбудеться в листопаді – грудні. Додамо, що на нові ноутбуки використають майже 980 мільйонів гривень з субвенції на боротьбу з COVID-19 у школах. З урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів очікувана вартість ноутбука – 20 тисяч гривень.

Першочергово отримають ноутбуки:

  • школи з кількістю учнів не менш як 250 осіб та опорні заклади з кількістю учнів (без урахування їхньої кількості у філіях) не менш як 200 осіб;
  • школи з кількістю учнів не менш як 100 осіб;
  • інші заклади загальної середньої освіти.

Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних шкіл

Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних шкіл та використовуються виключно для організації навчання. Якщо школа піде на дистанційку, то ноутбуки на цей час можуть надаватися у користування вчителя для навчання учнів.

В той же час школи у деяких областях України вже переходять на дистанційку. У МОН розповіли, що наразі на онлайн-навчанні перебувають понад 3 тисячі шкіл. Зокрема, є області, де на дистанційному навчанні досі понад 40% шкіл – це Львівська, Вінницька, Одеська, Рівненська, Івано-Франківська і Волинська області.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що в Обухові, в рамках відпрацювання відбиття нападу на РДА, проходила демонстрація роботи місцевого батальйону територіальної оборони.

В Обухові “диверсанти” захоплювали будівлю РДА. Відео

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #школа #вчитель #ноутбук #дистанційненавчання #Міністерство освіти

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

 

Матеріал підготовлено Марією Бондар спеціально для “Дзеркало тижня”

Схожі записи

В Ірпені хочуть позбутися “Муніципальної варти”

Переяславські школярі стали чемпіонами України зі спортивного водного туризму

У Білій Церкві з дітьми відверто поговорили про насильство

Напишіть коментар