4.3 C
Київ
18.03.2024
Захист тварин Збережемо ліс

У лісі на Троєщині на вихідних помітили отруйного павука. Фото

У київському лісі знайшли небезпечного отруйного павука: як він виглядає і чим загрожує його укус, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на Телеграф.

Вид павука є одним із дуже рідкісних Колір самця і самиці відрізняється. У київському лісі на Троєщині на вихідних один із місцевих жителів під час прогулянки з дітьми помітив у листі отруйного павука. Про це розповів Банацький Ігор, котрий і побачив чорного Ерезуса. За словами чоловіка, цей павук є одним із найкрасивіших та разом з тим найотруйніших павуків України. Його укус викликає сильний біль та оніміння протягом 3-6 днів. Цей вид називають ласкаво павук-сонечко або Ерезус Нігер (лат. Eresus kollari) по науковому.

Небезпечного павука знайшли у листі

Банацький розповідає, що цей вид павуків живе у норах і це єдиний представник своїх тропічних родичів, який живе так далеко в північних широтах.

Укус павука може бути дуже болючим і небезпечним

Самці мають розміри від 8 до 11 мм, самиці — від 9 до 16 мм. Першого легко впізнати за яскраво-червоним черевом, прикрашеним чотирма круглими чорними плямами. Самиця майже повністю чорна, за винятком пучка з вохристих волосків на голові.

Укус павука може бути дуже болючим і небезпечним

 

Нора цього виду павуків вистелена павутиною. Біля входу павутина розширюється, утворюючи своєрідний килим, розкладений на землі, який закінчується нитками. Це своєрідна пастка, куди потрапляють комахи та дрібні членистоногі.

Небезпечного павука знайшли у листі

У вересні на кілька днів самець перебирається в нору самиці для спарювання. Після спаровування самиця плете білий кокон для захисту яєць. Молодь вилуплюється через кілька тижнів, потім мати замикається з ними у своїй норі. Спочатку вона годує їх перевареною їжею, яку випльовує, потім через кілька днів помирає, а її тіло служить їжею для молодняку. Наступної весни потомство залишає своє гніздо і кожен павук будує власну норку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #інфраструктураКиєва #КМДА #екологія #Eresuskollari #ЕрезусНігер #БанацькийІгор #Троєщина #отруйнийпавук

Схожі записи

На Васильківщині створили природний заповідник, який збереже ліс

Незаконна схема будівельних кооперативів у розслідуванні громадської організації з Українки

Прокуратура хоче повернути до лісгоспу 7 ділянок під Переяславом

Напишіть коментар